Hakbijl Glas in financieel zwaar weer

LELYSTAD
Hakbijl Glas uit Lelystad is door de rechtbank failliet verklaard. Dat gebeurde nadat de bank het krediet van het bedrijf, dat al veertig jaar in Lelystad is gevestigd, had ingetrokken.

Volgens directeur Eric Voges zijn de problemen mede veroorzaakt door de verslechterende markt. Er is goede hoop dat Hakbijl een doorstart kan maken. Er wordt gepraat met een externe geldschieter. Voges verwacht de doorstart half juni te kunnen afronden. Ook de curator ziet kansen op een doorstart.

Hakbijl Glas heeft 37 mensen in dienst. Vorig jaar maakte het bedrijf het grootste champagneglas ter wereld.

Brand
In maart 2006 werd Hakbijl getroffen door een brand. Het bedrijf brandde tot de grond toe af en de schade was zo'n 15 miljoen euro. De brand bleek aangestoken te zijn door een ex-werknemer, die twee weken voor de brand was ontslagen. De man werd veroordeeld tot vier jaar cel. Het kostte Hakbijl een jaar op het pand weer op te bouwen.

reacties (3)

 • sim

   

  Heel jammer voor de mensen die er werken. Maar als ze het nu iets goedkoper maken dan kopen de mensen ook meer glaswerk. Want ik vind het wel erg duur wat ze maken. Maar wel super mooi

  reageer
 • MKM

   

  Geen doorstart betekent toch precies hetzelfde, behalve dat alle werknemers dan ook nog eens op straat staan...

  reageer
 • bb

   

  Dus een doorstart en de befrijven wie ze nog moetdn betalen kunnen naar hun geld fluiten en als daar door een bedrijf door naar de kloten ga jamer dan

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert