Jorritsma kan predikers niet tegenhouden

ALMERE • Vr 29 mei 2015 | 17:39 • Vrijdag 29 mei 2015 | 17:39
Burgemeester Annemarie Jorritsma kan de komst van twee omstreden sprekers bij moskee Omar Ibn Al Khattab in Almere Buiten niet tegenhouden. Dat schrijft ze in een brief aan de gemeenteraad.

Nadat het moskeebestuur haar liet weten dat ze de bijeenkomst lieten doorgaan heeft ze onder meer gesproken met de minister van Veiligheid en Justitie. Het intrekken van het visum van sheikh Esam Alowed bleek niet mogelijk, Mede omdat de sheikh al in ons land is en het visum door de Duitse autoriteiten is verstrekt. Ook zijn er geen aanwijzingen voor een ernstige verstoring van de openbare orde, zoals een betoging of anderszins dreigende sfeer. Daarmee is er volgens haar geen juridische grond om de bijeenkomst te verbieden.

Jorritsma zegt de situatie betreuren. Ze benadrukt dat het verloop van de bijeenkomst scherp in de gaten wordt gehouden door de politie en tegen strafbare uitingen opgetreden zal worden door het Openbaar Ministerie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel