Jorritsma kan predikers niet tegenhouden

ALMERE
Burgemeester Annemarie Jorritsma kan de komst van twee omstreden sprekers bij moskee Omar Ibn Al Khattab in Almere Buiten niet tegenhouden. Dat schrijft ze in een brief aan de gemeenteraad.

Nadat het moskeebestuur haar liet weten dat ze de bijeenkomst lieten doorgaan heeft ze onder meer gesproken met de minister van Veiligheid en Justitie. Het intrekken van het visum van sheikh Esam Alowed bleek niet mogelijk, Mede omdat de sheikh al in ons land is en het visum door de Duitse autoriteiten is verstrekt. Ook zijn er geen aanwijzingen voor een ernstige verstoring van de openbare orde, zoals een betoging of anderszins dreigende sfeer. Daarmee is er volgens haar geen juridische grond om de bijeenkomst te verbieden.

Jorritsma zegt de situatie betreuren. Ze benadrukt dat het verloop van de bijeenkomst scherp in de gaten wordt gehouden door de politie en tegen strafbare uitingen opgetreden zal worden door het Openbaar Ministerie.

reacties (35)

 • Barbara

   

  Ik zie zelden een moslimvrouw in klederdracht met een SMILE op haar gezicht. Heel soms, wanneer ik als eerste mijn lach open in het passeren komt er een heel klein ietsje van haar terug. Heel soms, heel voorzichtig. Maar wat zou een rede voor haar kunnen zijn dat zij met een willekeurige medeburger die zij passeert op straat, in een winkel, ontmoet op school, als buur, of in het theater speciaal met haar een dialoog aan te gaan? Daar kan toch niet alleen als rede en dracht haar hoofddoekje voor bestemd zijn?

  reageer
 • Peter

   

  En wat doe jij ertegen? PVV stemmen? Dan geldt voor jou ook .... welterusten....

  reageer
 • Peter

   

  Een gezonde dosis wantrouwen en angst??? Hoe kan dat nou gezond zijn? Dus echt niet doorhebben dat het is aangepraat door de door jou zo verheven leider van de PVV? Daar krijg ik nou het zuur van. Denken dat wij beter zijn dan die 'vreemde anderen'. Gelukkig denkt het overgrote deel van NL er anders over een is de PVV tanende.

  reageer
 • hoofddoekje

   

  Haatbaarden? Grappig hoe men altijd een woordje klaar heeft staan over anderen, maar o wee om even een bezoekje aan de moskee te brengen om in DIALOOG met elkaar te gaan en alle aannames de wereld uit te helpen.. Ik ben het zat hoe moslims hier in Nederland worden afgeschilderd. Terwijl de meeste hier geboren en getogen zijn en hier hun toekomst aan het opbouwen zijn. Ik zie hier typische uitspraken staan van mensen die nog nooit een moslim hebben gesproken. En dan bedoel ik inhoudelijk. Jammer dat we in een verzuurde samenleving terecht zijn gekomen waar geclaimd wordt dat Nederland gastvrij is, maar ondertussen alles wat een kleurtje en een andere religie heeft, wordt weggepest en in een kwaad daglicht wordt geplaatst. Gelukkig zijn er ook mensen met verstand. Nederland is nu eenmaal een multiculturele samenleving en dat gaat zich alleen maar verder ontwikkelen. Dus voor de zuurpruimen onder ons.. leer er mee leven of je leven wordt nog zuurder. Dat wil je jezelf toch niet aandoen? Zo negatief de hele dag tot aan je dood? Mijn advies dat ik van Profeet Mohamed vrede zij met hem heb geleerd: SMILE! :)

  reageer
 • kors

   

  Jorritsma kan niets doen???!! Als ze zelf voor de moskeedeur gaat staan, kan er echt geen haatprediker meer in hoor. Probleem opgelost.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Fred

   

  wat kan zij wel ? NIETS !

  reageer
 • Rifle

   

  "Ga lekker theedrinken mens. Liefst van die enge kleurloze" Ik vind 'm leuk.

  reageer
 • Haas

   

  En door al die naieviteit hebben jouw kinderen en kleinkinderen geen toekomst leg dat dan maar eens uit over 20 jaar aan hun waarom je nooitniets gedaan hebt tegen die haatbaarden. welterusten

  reageer
 • Joke

   

  Om die waarden en normen van jou geef ik niet zo veel, zolang dat alleen maar doelloos gekanker oplevert. Fijn weekend verder, Joke.

  reageer
 • Barbara

   

  Idd Joke, of laat men zich anders eens afvragen waarom er zoveel geboefte rondhangt bij de maffiaorganisatie die men FIFA noemt.

  reageer
 • Jay

   

  En ik krijg ook een klein beetje het zuur van al die zogenaamd intelligente mensen die degenen met een gezonde dosis wantrouwen en angst voor wat komen gaat maar blijven wegzetten als domme bierdrinkende PVV-stemmende tokkies. Jullie zouden versteld staan als je zou zien uit welke hoek die mensen écht komen!

  reageer
 • Jay

   

  Joke: Onder welke steen heb jij gezeten? En hoe dom kan je zijn om dat totaal terechte wantrouwen niet te begrijpen en niet te willen zien hoe we beetje bij beetje onze eigen normen en waarden moeten prijsgeven? We zetten onszelf gewoon klem en die haatbaarden lachen zich kapot. Ga lekker theedrinken mens. Liefst van die enge kleurloze.

  reageer
 • Lucienne

   

  Ik lig er niet wakker van.

  reageer
 • Cees Dekker

   

  Beste Flevoburger, --------------------------- Richting die haatpredikers is dit overigens wel het optimale bewijs dat onze democratie werkt en wij hier niet zitten te wachten op een godsdienst die ons in onze democratische vrijheden beperkt. Daarbij geeft het bestuur van deze moskee duidelijk aan over andere normen en waarden te beschikken dan onze volksvertegenwoordigers en zal dit in de toekomst hopelijk worden meegenomen in beleid , subsidies enz......... ---------------- Het enige wat in de toekomst mogelijk kan helpen is een iets ander stemgedrag van de Nederlandse burger.

  reageer
 • P.V.A.

   

  Een imam die alcohol drinkt?

  reageer
 • Grapjas

   

  ook weer t iq van een mug he? Dat volk mag niet eens drinken. Maar als je t zon goeie vent vind, dan ga je toch lekker met hem terug?

  reageer
 • Joke

   

  Waar komt al dat wantrouwen en die negativiteit toch vandaan? Lieve mensen, ga iets positiefs met uw leven doen.

  reageer
 • Cor

   

  we leven in een rechtsstaat. En ja dan heb je waarborgen als burger en vrijheden. En ja als je de openbare orde niet verstoort kan ze gewoon niet optreden. Wil niet zeggen dat ik me kan vinden in de boodschap die ze brengen, maar ook dat heet vrijheid van meningsuiting. En dat is maar goed ook dat die er is. En ja gaat men over de schreef, dan alle registers open. Maar voor sommigen is het slaan op de trom belangrijker dan de melodie die je bij een muziekstuk nu een,aal hebt. En ja dat noemen we dan valsspel. Jorritsma snapt dat best, en bewust de randen van de wetsovertreder als gemeente waar Toon van Dijk toe oproept kan niet. Stel als de moskee dat nu zou roepen? Dan ik de stad te klein.

  reageer
 • Frenky

   

  Wat een negatieve reacties hier zeg! Iedereen ligt te stuiteren door verhalen in de media. Er is alleen NIEMAND die komt kijken wat deze beste man te vertellen heeft. Ik ben blij dat hij komt en dat ik een biertje met hem mag drinken. Eind goed... al goed...

  reageer
 • Kees

   

  O wat makkelijk weer. Zakkenvullers roepen en get volgende biertje pakken.

  reageer
 • kees

   

  Nee dat kan niet

  reageer
 • Wolverine

   

  Tuurlijk kan ze het stoppen voetbal wedstrijden kunnen toch ook op het laatst gestopt worden ? Ze durft niet bang dat ze is zo zie je maar weer dat den vreemden hier de baas zijn.

  reageer
 • Urs

   

  Is net als wat er in Amerika is gebeurs een complot van de overheid....NL doet altijd al copy past van USA!

  reageer
 • Ton

   

  Democratie ten top wat ik hier allemaal lees..... Fijn weekend en wees vooral waakzaam

  reageer
 • Marcel

   

  Ja ja Jorritsma op haar best. Zoals altijd is er niks aan te doen. In ieder geval gaat ze wel iets goed doen, door weg te gaan. Krijgen we misschien eindelijk een burgemeester die aan de stad denkt en niet alleen aan zakken vullen over de rug van de Almeerse bevolking.

  reageer
 • almere

   

  ze kan wel degelijk optreden hier door een Noodverordening in te stellen , maar nee we blijven lekker slap optreden pappen en nat houden hier, ga meer weer een kopje thee drinken daar

  reageer
 • Moe

   

  Waarom komen burgemeesters steeds op het laatste moment met acties terwijl vaak al lang bekend is dat er een bijeenkomst is en wie er komen.

  reageer
 • Mark

   

  wat een prutser onze burgemeester Tuurlijk hoef ke dot soort mensen niet toe te laten Zijn gewoon laf Maar ja alles kam in Almere alleen niet voor normale mensen Wat een zooitje in dit land

  reageer
 • henkie

   

  Dat kan ze wel, als ze maar wil...

  reageer
 • robert

   

  Het is weer net sinterklaas!

  reageer
 • dame

   

  Annemarie je weet toch waar een Wil is is een Weg in Almere kan echt alles, deze stad is niet alleen doodziek maar ook verziekt

  reageer
 • Wouter

   

  Een slap standpunt. Je kan deze man toch oppakken en over de grens met Duitsland zetten met de mededeling ongewenst persoon voor Nederland en jullie Duitsers hebben het visum verstrekt dus los het ook maar op.

  reageer
 • lexxie

   

  Ach het zijn naar incidentjes en Almere staat weer eens op de kaart Iemand nog een kopje thee?

  reageer
 • sebastiaan

   

  Duitsers die een Nederlandsvisum afgeven voor een buitenlander ???

  reageer
 • Flevoburger

   

  Richting die haatpredikers is dit overigens wel het optimale bewijs dat onze democratie werkt en wij hier niet zitten te wachten op een godsdienst die ons in onze democratische vrijheden beperkt. Daarbij geeft het bestuur van deze moskee duidelijk aan over andere normen en waarden te beschikken dan onze volksvertegenwoordigers en zal dit in de toekomst hopelijk worden meegenomen in beleid , subsidies enz.........

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert