Oplossing nabij voor parkeerprobleem Swifterbant

SWIFTERBANT
Er lijkt een oplossing in zicht voor het parkeerprobleem in Swifterbant. Door de uitbreiding van gezondheidscentrum De Schelp waren buurtbewoners bang voor parkeeroverlast. De Schelp ligt vlakbij basisschool de Golfslag. Hierdoor is het nu al druk tijdens het brengen en halen van de kinderen.

Er ligt nu een plan voor 12 extra parkeerplaatsen. Huisarts Kemps heeft de gemeente Dronten laten weten dat hij de kosten van acht parkeerplaatsen voor zijn rekening wil nemen. Daarnaast koopt hij extra grond van de gemeente rondom De Schelp. Van de opbrengst legt Dronten de vier resterende parkeerplaatsen aan.

Er moet wel een grasveld sneuvelen voor het plan. In juni buigt de gemeenteraad zich over het voorstel.


reacties (7)

 • dokter Kemps een man naar ons hart lang leven onze swifterbanter Huisarts

  reageer
 • Marie

   

  Ik ben benieuwd ! Het grasveld mag namelijk nooit gemaaid worden vanwege de aanwezige orchideën.

  reageer
 • lelystad

   

  Druk met auto's bij de school met halen en brengen! Tjongejonge, die kinderen kan je ook op de fiets of lopend naar school brengen!

  reageer
 • ikke

   

  Nee joh, lelystad, weet je wel hoe groot swifterbant is, dat doe je niet lopend of op de fiets, en ook nog es levensgevaarlijk! En stel dat de kinderen moe worden van al die beweging, tjonge hoe bedenk je het lelystad!! (Je hebt helemaal gelijk hoor, mensen van 2 straten verderop brengen zelfs de kinderen met de auto onder t mom: ga door naar mn werk .... tuurlijk)

 • ik

   

  Sjonge, het lijkt Sinterklaas wel ;). En wat het verkeersprobleem bij de Deen betreft, veel mensen hebben wel een rijbewijs maar denken volgens mij dat ze per auto 2 plaatsen in mogen nemen. Die hebben blijkbaar nooit geleerd hoe ze fatsoenlijk moeten parkeren :(

  reageer
 • inger

   

  en nu nog de verkeersproblemen bij de Deen oplossen.... Daar staat het verkeer ook geregeld vast omdat mensen ten eerste parkeren in de stopverbodzone, ten tweede parkeren op de Zuidsingel en ten derde de toegang/uitrit van de parkeerplaats zo krap is dat je er niet fatsoenlijk uit kunt rijden zonder het overige verkeer te hinderen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jacobus MG

   

  Maar dokter Kemps toch ! Nu kunt u wel denken dat u een logische oplossing bedacht heeft voor een reëel probleem waarbij het gemeente bovendien ook nog niets kost, maar dat gaat natuurlijk zomaar niet. Eerst zal in juni de voltallige gemeenteraad zich er over moeten buigen waarbij uiteraard elke politieke partij daar zijn zegje over wil doen. Dan gaan de ambtenaren er naar kijken. Vervolgens moet er een commissie voor aangesteld worden. Die gaan er een uitvoerig rapport over samenstellen. Dat moet uiteraard weer in de gemeenteraad geëvalueerd worden. En op het moment dat het doorgang dreigt te vinden, duikt er wel een bijzondere diersoort op het betreffende grasveld op. En kan het hele circus van vooraf aan weer beginnen. Als u dit nu werkelijk op korte termijn wenst te realiseren dokter, zult u bij een noodoproep t.b.v. 1 van de leden van het college van B&W, of de verantwoordelijke ambtenaren, verstek moeten laten gaan met het excuus dat uw auto klem stond op de bestaande, te kleine, parkeerplaats.

  reageer
 • P. Atleer

   

  parkeergarage?

  reageer
 • kees d.

   

  Ja een ondergrondse parkeergarage. Maar is het vrij parkeren over denk ik zp.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert