Stedenwijk krijgt eigen Serviceteam om buurt schoon te houden

ALMERE • Za 30 mei 2015 | 13:10 • Zaterdag 30 mei 2015 | 13:10
In de Almeerse Stedenwijk gaan zaterdag mensen met een verstandelijke beperking aan de slag om de buurt schoner te houden. Ook gaan ze kleine klusjes doen voor buurtgenoten.

De deelnemers vormen vanaf zaterdag het Serviceteam Stedenwijk. Dit project is een initiatief van verschillende partijen en is vanmorgen geopend door wethouder Frits Huis. Het doel is dat deze mensen zichtbaarder worden in de buurt en contacten leggen. Verder is het een nuttige dagbesteding.

Ze krijgen begeleiding van een professioneel iemand en vrijwilligers.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (6)

 • .\/\/.

    Ma 1 juni 2015 Maandag 1 juni 2015

  "hopelijk krijgen ze er goed voor betaald" - hoe naief kan je zijn. Met dit soort activiteiten, vrijwilligerswerk en de 'participatiemaatschappij' wil de overheid juist voor een dubbeltje op de eerste rand zitten

  reageer
 • Andreee

    Za 30 mei 2015 Zaterdag 30 mei 2015

  Poepoe, u heeft het maar zwaar zo in de Stad.

  reageer
 • Hannes

    Za 30 mei 2015 Zaterdag 30 mei 2015

  Jammer dat het zover heb moeten komen, hopelijk krijgen ze er goed voor betaald. Want het is echt schandalig hoe er in Almere door sommige groepen met het vuil wordt omgegaan.

  reageer
 • trudie

    Za 30 mei 2015 Zaterdag 30 mei 2015

  ik woon ook in de straat van de echnaton niet te geloven wat die schoolkinderen achterlaten in de straten dagelijks achter de zwolleweg ook drugs gebruiken heb ook gesprekken met ze gehad en het stedenwijkstrandje dat ook dagelijks door hondenbezitters bevuild wordt daar word nooit wat aan gedaan krijgen nooit een boete ervoor veel respect voor diegene die dit weer mogen opruimen. ik zou best willen meehelpen maar ook de wijkagent en de school kunnen hier wat aan doen. veel succes

  reageer
 • Roel

    Za 30 mei 2015 Zaterdag 30 mei 2015

  Ik denk dat ze hun handen vol gaan hebben rondom het Echnaton en zeker de route van de scholieren naar en van de supermarkt, KFC en alle andere fastfood ketens in de buurt waar ze hun maal vandaan halen. Ondanks de vele prullenbakken onderweg gooien ze hun afval gewoon op straat of trappen ze een een pak yoghurt voor je deur kapot zodat de hele straat en gevel volhangt. Gaandeweg nog even overal belletje trekken alsof ze peuters zijn. Laat ze het zelf opruimen en laat Echnaton hier eens aan mee werken.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Steven Stedenwijker

    Za 30 mei 2015 Zaterdag 30 mei 2015

  Succes! En hoe kan men zien wat ze doen en hoe zijn ze te bereiken?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert