'Hulpverlening bij brand Paulus Potterstraat had opgeschaald moeten worden'

ALMERE
De hulpverlening bij de woningbrand die begin dit jaar plaatsvond in de Paulus Potterstraat in Almere had opgeschaald moeten worden naar GRIP1. Dat blijkt uit een evaluatie die de gemeente heeft laten doen na de brand. Dit nadat bewoners vragen hadden over de aanpak van het incident.

Bij de brand viel één dodelijk slachtoffer en raakten meerdere mensen gewond. Conclusie is dat de hulpverleners op tijd ter plaatse kwamen en direct met hun werkzaamheden zijn gestart. Omdat het vermoeden bestond dat er nog meer mensen in de woning waren is er terecht prioriteit gegeven aan het redden van deze mensen. Pas daarna zijn de bluswerkzaamheden gestart.

Uit het onderzoek blijkt wel dat het verstandiger was geweest om op te schalen. Dan komen er namelijk voorzieningen zoals een ingerichte mobiele ruimte voor vergaderingen en kan Slachtofferhulp beter worden ingeschakeld.

Voor de brand zit een 32-jarige Almeerder nog vast. Zijn 52-jarige moeder kwam om het leven. De zaak wordt 3 juli inhoudelijk behandeld.

reacties (10)

 • Peter

   

  Ook met 6 man op de auto was de inzet niet anders gegaan dan nu. Redding gaat voor blussen. Blussen en redden gaat vaak ook niet samen. Blussing zal zoektocht naar slachtoffers velen malen bemoeilijken ivm stoom (geen zicht en meer hitte) Een top prestatie van de brandweer. Vooral niet zeuren over een container die eventueel handig was geweest. Dat is puur voor overleg etc etc. Gaat geen brand eerder mee uit.

  reageer
 • Te

   

  als er 6 mensen in 1 wagen hadden gezeten was er direct 1 blusploeg geweest. Brandweer heeft perfect gedaan wat ze konden. Helaas met een maar erbij.

  reageer
 • Andreee

   

  De inzet van de brandweer is afhankelijk van uw welbevinden en de oorzaak van de brand???

  reageer
 • frits

   

  op hv almere vindt je het hele rapport .

  reageer
 • P.V.A.

   

  Waar kan ik inzage krijgen in dat rapport?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Andreee

   

  Ja daar is behoefte aan bij een woningbrand, een "ingerichte mobiele ruimte voor vergaderingen". Dit verzint alleen een ambtenaar.

  reageer
 • Blusgast

   

  Brandweer verdient een veer in hun kont. Er zijn levens gered terwijl een of andere gek alles in de fik had gestoken.

  reageer
 • Almeerder

   

  De brand was zo heftig dat de hulpverleners echt wel een schouderklopje verdienen. Het had nog erger kunnen aflopen. Gelukkig zit de dader vast.

  reageer
 • haha

   

  Dan heb je er dus echt geen verstand van. Grip 1 is alleen dat de hulpverleningsdiensten gaan overleggen en dat hebben ze echt wel gedaan hoor. Maar ja een gemeente die jarenlang onder gezag van betwetertje Annie Marie stond kan ook alleen maar zon rapport afleveren

  reageer
 • Kareltje

   

  "Uit het onderzoek blijkt wel dat het verstandiger was geweest om op te schalen. Dan komen er namelijk voorzieningen zoals een ingerichte mobiele ruimte voor vergaderingen en kan Slachtofferhulp beter worden ingeschakeld." Dan had GRIP1 voor het redden van mensen en de bluswerkzaamheden weinig toegevoegd. Het laten aanrukken van een vergaderruimte lijkt mij overbodig en Slachtofferhulp is iets voor (veel) later.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert