MJA begrijpt niks van commotie over omstreden sprekers

ALMERE
Moslim Jongeren Almere (MJA) vindt alle ophef over de controversiële sprekers die dit weekend naar de Omar Ibn Al Khattab-moskee komen, overdreven. De organisatie begrijpt niet waarom er telkens commotie ontstaat als er Islamitische sprekers worden uitgenodigd door moskeebesturen. Dat laat de organisatie desgevraagd weten aan Omroep Flevoland.

Volgens Omar Asif van MJA wordt er te snel geoordeeld over de sprekers. Contact hebben met iemand van Sharia4Belgium hoeft volgens Asif niet direct iets te betekenen. ''Voor hetzelfde geld heeft hij contact gehad met een van de jongens van Sharia4Belgium omdat hij een mooi gewaad aan had.''

Vorig jaar nodigde de moslimjongeren de omstreden shariageleerde Al-Haddad uit. Zij kregen daar veel reacties op, maar de organisatie zou het zo weer doen.

reacties (7)

 • Flevowatcher

   

  Een kleine nuancering: de ouders voeden meestal niet met haat op maar met volstrekte onwetendheid: zie de Amsterdamse ouders die de gemeente nu verwijten dat hun zonen de 'jihad' in gegaan zijn... Dat trof mij diep. De haat en de gruwelijkheid komt helaas uit het oosten, uit de landen van Mekka, waar ontelbare haatpredikers zich tegen 'het westen' gekeerd hebben, niet uit religieuze overwegingen maar uit economisch/politieke... De hele IS beweging heeft niets met Islam of werkelijke religie te maken, uitsluitend met macht en haat (tegen het 'rijke' westen) Dat is relatief want Saoudi Arabië en Oman en dergelijke zijn rijker dan heel Europa... Religie is altijd een prachtig excuus geweest om haat te zaaien, te verachten en oorlog te voeren. De ouders van de nederlandse jihadisten zitten vertwijfeld thuis en denken: wat hebben we verkeerd gedaan?

  reageer
 • Evros

   

  het is heel begrijpelijk dat de jongeren niet in de gaten hebben waar het over gaat. De opvoeding begint thuis. Als ouders hun kinderen met haat opvoeden, wat wil je dan dat zij meekrijgen. Het erge vind ik dat wij alles maar goed moeten vinden. Als ik in een ander land zou gaan wonen, anders dan mijn thuisland, zal ik mij aan moeten passen aan het leefklimaat aldaar. Doe ik dit niet, word ik er uit gelazerd. Normaal toch ! Lands wijs, Lands eer ! We zijn te ver gegaan met deze situatie. Hopelijk krijgen wij eens leiders met een stevig karakter en niet van die mietjes die zo hypocriet zijn om hun eigen volk te verraden. Ik heb twee moslimvrienden die wat er vandaag de dag gebeurd, afkeuren. Dat zijn prima mensen die de Koran niet in een kwaad daglicht zetten. Er staat niets in de Koran over haat, dat je mensen mag doden en alle andere criminele activiteiten. Als er haat gepredikt zal worden wees er dan van overtuigd dat de prediker niet deugd ! Hoeveel moslimvrouwen worden er achterlijk gehouden door hun mannen ? Ze kunnen lezen nog schrijven. Dat is ook de bedoeling want dan kunnen zij hun gang gaan ! Zij mogen thuis zitten . Hoe achterlijk ! Hebben wij voor gevochten om gelijkheid te krijgen en dat zullen we blijven doen ! Als je Nederlander wilt zijn, ga er dan voor en vreet niet van twee walletjes. Want dat vieze achterbakse gedoe zijn wij hier meer dan zat ! We kunnen het hier allemaal goed hebben maar dan geen viezigheid uithalen, NIEMAND UITGEZONDERD!

  reageer
 • Barbara

   

  Met deze woorden ben ik het geheel eens.

  reageer
 • arie

   

  Ja een echte reactie uit die gemeenschap. Wat ies probleem? Dat is een te vaak gehoorde vraag. Ik vond ook dat ik de Qo'raan moest lezen om te oordelen en daar staat ook weinig geks in en zeker geen teksten zoals die haatbaard wil laten horen om alle Joden af te maken.

  reageer
 • MJA watcher

   

  En ik zou de AIVD willen uitnodigen deze jongerenclub heel speciaal in de gaten te laten houden...Als je zo dom bent om je (bedekt) zo uit te spreken voor de radicalisten, dan heb je veel te verbergen... Uit het filmpje blijkt geen enkel begrip voor mensen die staat en geloof graag gescheiden houden!

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Flevowatcher

   

  Hoe kortzichtig kun je zijn... In mijn optiek moeten al deze jongeren in de gaten gehouden omdat ze blijkbaar geneigd zijn alles wat 'Islam" of 'Sharia' betreft zonder kritiek goed te keuren. Met de gruweldaden van IS in het achterhoofd, denk ik dat er in de hoofden van veel van deze jongeren ook iets goed mis is. Begrijp mij goed: Mijn Islam is er één van VREDE, BEGRIP en TOLERANTIE voor alle geloven en alle mensen. De KORAN is een mooi boek voor wie het echt begrijpt, niet in de handen van haatpredikers of fundi's. Dat geldt natuurlijk ook voor alle andere heilige boeken, die de boodschap hebben om mensen tot denken aan te zetten, tot het bevorderen van eenheid. Zeker niet tot verscheidenheid, haat, wraak en verhevenheid van de een boven de ander: ieder mens is een unieke creatie, maar gezamenlijk vormen we de grote Kracht: misschien is dat wel GOD, ALLAH, ZEN en nog vele benamingen voor hetzelfde. Deze kracht is niet politiek, niet sektarisch en niet exclusief....

  reageer
 • Pzaal

   

  Ze snappen het heel goed maar ze doen net of ze het niet snappen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert