ONS wil schaderegeling omwonenden windpark NOP

NOORDOOSTPOLDER
De gemeente Noordoostpolder moet een onderzoek instellen naar de waardevermindering van woningen in de buurt van Windpark Noordoostpolder. Dat vindt de gemeenteraadsfractie ONS Noordoostpolder. Ook zouden de eigenaren van het windpark een schaderegeling moeten sluiten met de gedupeerde woningbezitters.

Volgens ONS Noordoostpolder heeft de rechtbank Lelystad onlangs bepaald dat omwonenden recht hebben op een korting van 15 procent op de WOZ-waarde van hun huizen. De politieke partij vindt dat de gemeente en de eigenaren van het windpark daarom snel met de omwonenden om tafel moeten.

Rondom het windpark staan volgens ONS veel woningen te koop, maar is al tweeënhalf jaar niets meer verkocht. Dit zou mede komen door de onduidelijkheid over de huidige waarde van de woningen.

reacties (11)

 • Jan met de Pet

   

  Don Q, de waarde van je woning is wel degelijk van belang zonder dat je van plan bent om te verkopen. Wat dacht je van een hypotheek, of evt overwaarde financieren voor welk doel dan ook ? Deze woningen (de voormalige arbeiderswoningen aan de westermeerweg) zijn onverkoopbaar en hebben in principe dus een waarde van 0,00 Als je een leuke woning zoekt in het buitengebied in de N.O.P., bijv. zo'n voormalige arbeiderswoning, dan koop je echt niet een daar aan de Westermeerweg, wetende dat er geoeg elders in de polder te koop zijn waarbij je niet tegen die foeilelijke molen aan hoeft te kijken en niet gestoord wordt van het lawaai wat ze produceren. Vraag 0,0 => waarde 0,0. De huidige eigenaren van de betreffende woningen worden zoet gehouden met een korting op hun electriciteitsnota maar dan wel mondje dicht, niet zeuren.

  reageer
 • Jaja

   

  Amen

  reageer
 • HH

   

  Hier begrijp ik even niks van. ONS wil een onderzoek, terwijl al vastgesteld is, door de rechter n.b., dat de waardevermindering 15% is. Wat wil ONS nu eigenlijk. En een schadevergoeding door de eigenaren? Die hebben zich aan alle regels gehouden en alle vergunningen gekregen. Als er al iemand schadevergoeding moet betalen is het dus de overheid, die deze ellende willens en wetens heeft toegestaan.

  reageer
 • Don Q

   

  De waarde van een woning is alleen van belang wanneer je wilt verkopen, men doet nu net of er groningse verzakkingen aan de orde zijn. Lekker blijven zitten waar je zit en geniet van de rust om je heen. Wanneer je gewoon zegt dat je jaloers bent dat er een aantal schatrijk worden kan ik je snappen.Degene die op termijn schatrijk worden hebben overigens de laatste 15 jaar ook het risico genomen van een miskleun, maar dit terzijde.....

  reageer
 • Citaatje

   

  Volgens de rechter is de beleidsregel onvoldoende onderbouwd. In deze beleidsregel stelt de gemeente een korting vast van 5 procent op de WOZ waarde voor de woningen die het dichtst bij het windpark liggen. Bij gebrek aan een goede onderbouwing van dat percentage stelde de rechter de korting in het onderhavige geval vast op 15 procent.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Swiebertje

   

  Jammer, beter opletten want onlangs is een een door Henk Hoving aangespannen zaak juist bepaald dat deze daling er wel is en vele malen groter dan de gemeente wenst te hanteren. Nu gaan we gezamenlijk proberen er nog wat aan te verdienen want verkopen is onmogelijk.

  reageer
 • Lang leve de onderbuik gevoelens.!!!!!!!

  reageer
 • Ik denk dat ONS well degelijk verstand van zaken heeft, alles blijkt al onderzocht voor de bouw.... jaja. Ik het voortraject een mooi tijdje geleden ook al vragen gesteld op een informatieavond in de Ducdalf Espel, daar konden ze geen antwoord geven op waardevermindering van onze koopwoningen. En het geluid en slagschaduw werd al helemaal lastig.... mooi verdoezeld allemaal en wij woning eigenaren zitten met de consquenties....

  reageer
 • Antje Ha

   

  Het is al onderzocht voor de bouw. Er is geen hinder en juist velen hebben profijt. ONS heeft geen idee van de gangen van zaken>

  reageer
 • Joop

   

  Laten ze heel urk 15% korting geven

  reageer
 • henk

   

  dan is urk ook nog wat tegoed zeker

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert