Rekening houden met archeologie bij Marker Wadden

FLEVOLAND
Bij het ontwikkelen van de Marker Wadden moet extra aandacht komen voor de archeologische waarden in het gebied. Dat adviseert de Commissie voor de milieueffectrapportage (m.e.r.). Deze commissie bekijkt of de effecten van een project goed in kaart zijn gebracht.

Volgens de commissie is er meer informatie nodig omdat het onduidelijk is of er belangrijke archeologische vondsten op de bodem van het Markermeer liggen op de plek waar de Marker Wadden moeten komen. Als daar geen informatie over is, kunnen bijzondere vondsten tijdens de aanleg van het nieuwe natuurgebied verloren gaan.

De Inspectie Leefomgeving en Transport bepaalt of dit advies moet worden opgevolgd.

reacties (5)

 • Femke

   

  Waarom valt het op dat er zo vaak bestuurders, inspecteurs en controleurs op de verkeerde plekken werkzaam zijn. En dan straks gaat Annemarie ook nog eens op een plek zitting nemen om burgerinitiatieven aan banden te leggen. Gedogen waar het gemak heb dient. Waar blijft hun roep om burgers die mee willen de toekomst in?

  reageer
 • lely

   

  Inpolderen die Markerwaard. Kun je jarenlang onderzoek doen naar archeologisch voorwerpen en er enkele zonnepaneel parken bouwen i.p.v torenhoge windmolens.

  reageer
 • De ingenieur

   

  Kan de Markerwaard niet beter voor de helf worden aangelegd en dan de wadden in de rest van het Markermeer? Als die wadden er éénmaal zijn komt het natuurlijk nooit meer van. In die drooggemaakte helft kan men dan mooi archeologisch onderzoek doen. Dan is iedereen geholpen.

  reageer
 • RQ

   

  Och, ik denk dat die berg zand, die er overheen gaat, de archeologische vondsten goed zal conserveren. Hebben de mensen in de toekomst ook nog iets leuks te vinden.

  reageer
 • Nico

   

  Er kan toch niemand tegen dit prachtig initiatief zijn?! Wat mij betreft de enig juiste invulling van dit zwarte gat.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert