D66 wil maximaal 900 asielzoekers

ZEEWOLDE
D66 in Zeewolde vindt dat er in het azc aan de Bosruiterweg tussen de 600 en 900 asielzoekers opgevangen kunnen worden.

Volgens fractievoorzitter Gerrit van der Meer is er voor meer vluchtelingen geen draagvlak in de politiek en de samenleving. Hij zei dat maandagavond in het radioprogramma Forum van Omroep Flevoland. Van der Meer sluit niet uit dat het aantal in de toekomst stijgt naar 1500.

Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers vroeg de gemeente Zeewolde eerder om 900 tot 1500 asielzoekers op te vangen. De gemeente heeft daarover nog geen knoop doorgehakt.

reacties (13)

 • Peter

   

  Prima wanneer je tegen bent maar verkoop geen onzin. Ook al zouden er 1500 asielzoekers komen (en dat gaat niet meer gebeuren) zouden de bestuurders niet meer salaris krijgen.

  reageer
 • Humor

   

  Altijd leuk om te zien dat tegenstanders steeds denken in de meerderheid te zijn en dat de wereld om hun draait. Mensen, er zijn ook Zeewoldenaren die wel vluchtelingen willen opvangen in Zeewolde met een AZC.

  reageer
 • Vliet

   

  Uitstekend verwoord echter met het plaatsen van 1500 extra asielzoekers ontvangt zowel burgemeester als het college iets meer salaris Wat de burgers wel of niet willen is daar ondergeschikt aan. Onbetrouwbaar dus

  reageer
 • woordje

   

  Sluit me dat volledig bij aan ......onbegrip

  reageer
 • .\/\/.

   

  Ik kan me vergissen, maar 'de politiek' bestaat uit volksvertegenwoordigers die via democratische verkiezingen gekozen zijn. Het is prachtig om in deze kolommen te gaan klagen, maar beter werd je politiek actief om er iets aan te veranderen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • M.

   

  Zeewolde; Van Wassenaar van de polder naar wassseneus van de polder.

  reageer
 • onbegrip

   

  Het tulpeneiland ligt stil om een paar vogels en midden in de bos bijna 1000polen plus een azc wat vinden onze vogelaars daar van

  reageer
 • Lies

   

  Is college doofstom?

  reageer
 • visser

   

  Wat een aanfluiting deze gemeente

  reageer
 • Gm

   

  Vervelend.. Wat begrijpt de politiek niet van de meningen van de bewoners? Mensen willen dit niet. Dit bewijst ook maar weer hoe groot de kloof is tussen de bevolking en de politiek. Keer op keer flikken ze deze geintjes. De vluchtelingen krijgen bovendien een voorrang op sociale huurwoningen. Waardoor de wachtijd voor jongeren langer word. Buurtverloedering treed op en de motivatie om te presteren op werk neemt af omdat deze mensen alles in hun schoot geworpen krijgen. Laatst nog gehoord van een vriend die bij leen bakker werkt dat vluchtelingen een bon krijgen om voor 3000 euro meubels uit te zoeken! Terwijl wij ons de tering werken! Is dat eerlijk?

  reageer
 • NN

   

  ach wat maakt het uit een paar meer of minder, ben ik even blij dat ik niet in Zeewolde woon.

  reageer
 • Wim2

   

  Daarrrr gaan we weerrrr... Eerst het gepeupel in slaap sussen met maximaal 900 roepen, maar toch weer even snel ook 1500 noemen. We worden gewoon weer gepiepeld door deze zwakke raad. In de aankomende 5 jaar zullen ze Zeewolde als de meest humane gemeente op de kaart zetten. En de rest lacht zich rot dat wij als bewoners dit pikken. Nog even een update: buurman had kopers voor zijn huis, mensen hoorden van het azc wat er komt. Gaan nu een dorp of wat verder kijken. Zeewolde wil geen azc!

  reageer
 • henk

   

  onder de D66 raadsleden verdelen dan maar..

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert