Ergernis over opdracht rouwauto te verplaatsen

ZEEWOLDE
Begrafenisondernemer Olga Maarleveld is boos op de politie in Zeewolde. Zij kreeg de opdracht haar rouwauto te verplaatsen toen deze zoals gebruikelijk op het Kerkplein geparkeerd stond voor Kerkcentrum Open Haven. Ook enkele volgauto's mochten daar volgens een motoragent niet staan.

Maarleveld werd tijdens de uitvaart herhaaldelijk gebeld door de agent met de vraag of ze de rouwauto wilde verplaatsen.

Maarleveld zegt dat ze al zes jaar op dezelfde plek staat tijdens rouwbijeenkomsten. De uitvaartonderneemster ziet ook geen mogelijkheid de rouwauto op een andere plek te parkeren. De politie laat weten uit te zoeken wat er is gebeurd.

UPDATE WOENSDAG 3 JUNI: Volgens de politie is er geen boete uitgedeeld en heeft een agent alleen één keer met Maarleveld gesproken.

reacties (52)

 • graag

   

  Graag, ga verhuizen

  reageer
 • ik

   

  blijkt dus allemaal gelogen te zijn zie andere artikel

  reageer
 • mooi

   

  49 onbezonnen reacties terwijl het verhaal heel anders blijkt te zijn. Grappig om te zien dat niemand bedenkt dat een verhaal 2 kanten heeft maar hier meteen in de aanval op de politie gaat. Kortom 49 niet terechte reacties!

  reageer
 • Kitty

   

  Prima, we zullen er rekening mee houden wanneer jij je vrouw of een andere dierbare begeleidt tijdens diens uitvaart.

  reageer
 • John

   

  Moet dit soort politie-agentjes straks ook ons dorp bewaken tov van de asielzoekers die gaan komen? Denk dat ik maar ga verhuizen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Wordt regelmatig van mijn sokken gereden door fietsers maar zie nooit politie. Nu opeens wel actie, zeker om steun te krijgen voor de nieuwe CAO.

  reageer
 • Ab

   

  Terechte boete. Je moet de instructies vd politie opvolgen. Oom agent doet ook maar zijn werk aan de hand vd wet.

  reageer
 • KC

   

  Leren deze broekies deze respectloosheid tegenwoordig op de Politieacademie?

  reageer
 • Sjaak

   

  De grootse feit blijft wel als je ergens niet mag parkeren doe dit dan ook niet. Met alle respect rouwauto of niet, waar men niet mag parkeren dan mag dit ook niet, er is een wet in Nederland die mensen beboet op fout parkeren. of is deze wet niet meer van krach? De wet is de wet en daar moeten wij ons allemaal aan houden.

  reageer
 • Lelystedeling

   

  Het was geen agent uit Zeewolde. Dat krijg je als je samen moet werken met de steden. Die agenten missen het gevoel voor dorpsverhoudingen!

  reageer
 • Gerten

   

  Morele verplichtingen, normen en waarden, gelden ook voor politiemensen. Als die uitvaartauto's daar al ruim 20 jaar onbelemmerd hebben kunnen staan en politie en/of gemeente wil dat op een bepaald moment niet meer toestaan, dan kunnen ze in een normaal gebruikelijk overleg naar een oplossing zoeken. Zoals er nu is opgetreden door deze agent is uiterst mensonterend.

  reageer
 • Frenky

   

  Dat het al jaren zo gebeurt, wil niet zeggen dat het dan ineens wel toegestaan wordt. Gewoon netjes parkeren zoals iedereen doet. En als een familie het niet voor een overledene over heeft om de kist een stukje te tillen... dan verdienen ze ook geen respect!

  reageer
 • Henkie

   

  Wat een dienstklopper. Moest zeker nog een bomnnetje uitschrijven om z'n quotum te halen. Had dit 'probleem' ook op andere wijze bij de begrafenisondernemer kunnen aankaarten. Politie is er (net als de gehele overheid trouwens) om het maatschappelijk verkeer binnen redelijke grenzen te laten verlopen, niet om de burger enkel regeltjes te laten naleven. Dit soort zaken los je anders op.

  reageer
 • Poe

   

  Dus? Gewoon een vrijstelling aanvragen en klaar is kees. Nee mevrouw wil totaal geen moeite doen, wordt nota bene gebeld door de politie en zelfs dan nog geen vinger uitsteken. De wet geldt voor iedereen, dus ook voor deze mevrouw.

  reageer
 • ex cop

   

  strevertjes... kunnen zo makkelijk scoren maar confrontatie kunnen ze niet aan.. geilen op de macht.. bah!

  reageer
 • Wilma

   

  "herhaaldelijk gebeld" ? Ik hoorde net het interview met de dame, zij heeft het over eenmalig gebeld waarbij haar voicemail is ingesproken om zo spoedig mogelijk terug te bellen. Sprake van een "verstoring van de uitvaart (zoals ik eerder vanochtend hoorde op de radio) is er dus niet. Omroep Flevoland heeft er "feiten" bij lopen verzinnen. Vergunningen zijn er niet voor niets. Dus dat zou ze moeten weten! Ze weigert er ook één aan te vragen, dus dan kan je boetes verwachten.

  reageer
 • San

   

  Ten eerste gebeurt het al jaren zo. En wil jij een enorme afstand afleggen met een kist? Dat zal een bezienswaardigheid worden. De vlaggen op de rouwauto zouden hiervoor gewoon vrijstelling moeten geven. Ik wil je wel horen als het een familielid van jou betreft...

  reageer
 • Piet

   

  Dat zou misschien wel moeten, maar dan moet je die vrijstelling wel eerst aanvragen. Je kunt er niet zomaar van uit gaan dat de wet niet voor jou geldt.

  reageer
 • adv

   

  Ik heb jaren in de uitvaart mogen werken en wij hebben altijd daar al mogen staan, zelfs met activiteiten op het plein werd hier rekening mee gehouden als er een uitvaartdienst was in Open Haven

  reageer
 • visser

   

  Respect hebben agenten niet alleen een quotum

  reageer
 • Pzaal

   

  Meneer de motoragent kan vannacht weer heerlijk slapen, hij heeft weer met alle trots een stompzinnige boete kunnen uitschrijven.

  reageer
 • ricardo

   

  Zeggen ze ook nog dat de politie je beste vriend is. Wat een miere...... hoe ka n ik als politie dat kleine beetje respect wat ik had verspelen

  reageer
 • Wim2

   

  Niemand die last heeft van die auto's. Totaal respectloze actie van deze agent. Maar owee als het meneer zelf zou overkomen met zijn naasten, is de wereld te klein. Zeewolde gaat hard achteruit, heel hard achteruit....

  reageer
 • Ronald

   

  Als ter plaatse een parkeerverbod geld, en je hebt geen ontheffing, dan heeft men het tot nu toe gedoogd. Want als de politie een zero-tolerance beleid voert, dan heb je je daar aan te houden. En hoezo begrijpt die agent het niet, die voert alleen een beleid uit, wat is het excuus van mevr Olga Maarleveld? Uitvaartauto's hebben geen uitzondering meer voor de wet, alleen mag je uit respect de stoet niet doorsteken! Het is zelfs wel eens gebeurd dat de auto van een burgemeester is weggesleept, omdat deze ergens niet mocht staan. Dus zelfs een burgemeesters staan niet boven de wet!

  reageer
 • De fietser

   

  Moet je dan niet gewoon een ontheffing regelen?

  reageer
 • arjan

   

  zou oom agent zijn tijd eens beter willen verdoen, ik bedoel, ga elkaar eens lasegunnen, valt veel te halen... en kom niet met reacties dat dat een oorzaak heeft. want als dat zo was, dan was er echt geen tijd o daar bonnen uit te schrijven....

  reageer
 • E.

   

  Schandalig van de politie!! Die auto staat er toch al dan kunnen ze dit toch ook na de dienst regelen??

  reageer
 • Henk

   

  Kortom er zijn alleen maar verliezers. - De reden waarom ze er zijn. - De ondernemer die zijn zaken niet voor elkaar heeft. - De politie die bekeurt. Dat ze onder een uitvaart contact proberen te krijgen... tja ik zou de begrafenisondernemer er naast leggen denk ik als er een dierbare wordt begraven en juist degene die dat moet regelen gaat bellen. Al met al. Een sneu verhaal welke nog wel een staartje krijgt denk ik. Er moet toch iemand fout zitten namelijk in dit verhaal.

  reageer
 • Jan

   

  Beste motoragent , Wat is uw volgende actie ? De uitvaartdienst verstoren door de " criminelen " te arresteren ? De overledene controleren op het kunnen tonen van een legitimatie??? Zoek alstublieft therapeutische hulp en neem ontslag bij de politie want u mist toch echt een essentiële karaktertrek .......respect .

  reageer
 • Jacobus MG

   

  En met deze schaamteloze actie is voor de zoveelste maal aangetoond ; de politie is er niet voor ons, maar de politie is tegen ons.

  reageer
 • joost

   

  Zo is het maar net !

  reageer
 • klaas

   

  De zaak ligt genuanceerder. De uitvaart moet gewoon net als elke andere ondernemer vergunningen hebben. Regels zijn er niet voor niets.

  reageer
 • San.

   

  Wat een vreemde reacties , Ik woon al meer dan 20 jaar in Zeewolde en heb 9 jaar geleden mijn partner verloren en toen stonden de Rouwauto en volgauto`s al op het Kerkplein geparkeerd , dit is altijd zo geweest en zo hoort het ook te blijven , of wat wil men nu doen met een kist over het Kerkplein lopend naar de Parkeerplaatsen toe lopen ? Kom op zeg , dit is uitermate respectloos en echt de politie moet zich diep schamen .......iets wat al meer dan 20 jaar gebeurt en waar nooit eerder op gehandhaafd is moet dan nu door de politie bekeurt gaan worden , Echt verbijsterend en onbegrijpelijk , En temeer omdat regelmatig motor agenten over het Kerkplein heen rijden daar waar men niet mag rijden , en los daarvan toen collega`s van de politie uit Zeewolde overleden stonden de Rouw auto`s en volgauto`s daar ook ! Dus dit is echt onbegrijpelijk en verdient absoluut geen respect !

  reageer
 • Michel

   

  waar in hemelsnaam is de politie mee bezig hebben ze nauw helemaal geen respect meer in hun donder. Deze auto's staan daar niet voor niets . Heren draai dit terug seponeer deze bonnen en ga met de begrafenis ondernemer om tafel zitten hier over en praat hier over . Heb respect

  reageer
 • Zeewolde kenner

   

  een zeer betreurwaardige situatie. Ik adviseer de begravenis ondernemer contact op te laten nemen met de kerkelijke organisaties en de gemeente Zeewolde.

  reageer
 • Hendrik...

   

  A, politie en parkeren? Bij het politie bureau Zuiderwagenplein in Lelystad Staan al sinds enkele jaren regelmatig auto's van de politie op de stoep geparkeerd. En geen instantie die daar wat aan doet. Gevalletje boter op het hoofd denk ik.

  reageer
 • Harry

   

  de politie rijdt zelfs met de motor door het dorp waar mensen winkelen dat mag helemaal niet daar zal ik ze gelijk op aanspreken en ook niet fietsen.

  reageer
 • Harry

   

  het is een uitvaart franky heb respect

  reageer
 • Harry

   

  belagelijk die boete de politie heeft totaal geen respect.

  reageer
 • harry

   

  Aan de doden wordt nog niet genoeg verdient...zelfs de politie moet nog ff parasiteren

  reageer
 • mop

   

  dit is van de politie respectloos

  reageer
 • Frenky

   

  Niemand mag daar parkeren, dus zij mogen daar ook niet staan. Terechte boete. Ik zou zeggen: gewoon blijven bekeuren! Dan leren ze het wel!

  reageer
 • Rutger

   

  Kinderachtig. Rouwauto's beboet je niet.

  reageer
 • Rob

   

  als je herhaaldelijk wordt verzocht de rouwauto en volgauto,s elders te parkeren en je negeert dit verzoek dan moet je niet janken als je dan een bon krijgt. Zeewolde is geen vrijstaat en in andere plaatsen in NL mag je ook niet zomaar parkeren waar je wilt waar het niet mag4

  reageer
 • Bert

   

  We draaien aardig door in Nederland en waar de politie zich echt mee bezig moet houden doen ze niet...

  reageer
 • Pauline

   

  In plaats van dat ze echte criminaliteit op zoeken.. Laat mensen met een waardig beroep zoals de uitvaartdienst hun eerbetoon volstrekken aan de overledenen zonder de sores van boetes.

  reageer
 • me

   

  Wat een kansloze en respectloze dienders zeg man man man. en dat tijdens een uitvaart.

  reageer
 • RvH

   

  Laat de Politie maar eens wat andere beters doen. Bijvoorbeeld de hang jeugd aan pakken. Of de fietsers door het dorp. Laat de politie bv ook eens op andere wegen kijken waar er dubbel geparkeerd word, wat meer gevaar oplevert voor bewoners in die straten zoals de Marsweg. Heb eens respect voor een overlende dorps genoot.

  reageer
 • dame

   

  als levende wordt je al gestraft door de regering en nu kan je niet eens doodgaan zonder dat je de nabestaande nog eens extra rouw geeft door de begravenis-ondernemer erop te wijzen op geparkeerde rouw-auto's op een plek waar ze nog waardig afscheid willen nemen, grote schande en een walgelijk gedrag van deze gemeente bah geen woorden voor

  reageer
 • San

   

  Schofterig! Een rouwauto heeft vlaggen en is dus herkenbaar. Volgens mij moet je vrijstelling hebben in deze gevallen? En dat ze dat tijdens de gedenkdienst nog gebeld wordt ook... echt Nederland op zijn kromst...

  reageer
 • henri

   

  Heb politie zeewolde niets beters te doen.

  reageer
 • Rob

   

  Kansloos dit van die agentjes in opleiding.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert