Bieb boort nieuwe subsidiestroom aan

FLEVOLAND
De FlevoMeer Bibliotheek wil in de toekomst meer subsidie binnen halen door informatie te verschaffen over maatschappelijke kwesties in de samenleving.

De koerswijziging is nodig omdat de bibliotheken steeds minder geld krijgen van de gemeenten. Naast een culturele functie wil de bieb ook een maatschappelijke functie krijgen. Het is de bedoeling dat er straks actief vanuit de verschillende vestigingen informatie wordt verschaft over maatschappelijke thema's. Gedacht wordt aan lezingen of cursussen. Hierdoor zouden de Flevolandse bibliotheken aanspraak kunnen maken op nieuwe subsidiepotjes.

Ondanks deze toekomstvisie wordt de basisfunctie van de bieb niet verder uitgekleed, denkt directeur Jan Gommer.

reacties (8)

 • Henkie

   

  In de bieb in Almere is het toch altijd behoorlijk druk. Zijn nog genoeg mensen die geen zin hebben alles maar thuis digitaal te ontvangen.

  reageer
 • frits

   

  Ach ja, op iedere taak kun je overhead berekenen. De directie wil dus vooral zichzelf beschermen. Het zal ze dan een worst wezen dat de boekenuitleen minder wordt, en de overhead daarop minder moet worden.

  reageer
 • frits

   

  De Bibliotheek raakt door opkomst van internet en ereaders steeds meer overbodig. Vervolgens verzint de bibliotheek nieuwe taken om zichzelf maar in stand te houden. Volgens mij is er eerst een discussie nodig of de maatschappij wel behoefte heeft aan die nieuwe taken, en vervolgens hoe die het efficientste belegd kunnen worden. De bibliotheek wil nu blijkbaar een greep in de geldpot van de gedecentraliseerde maatschappelijke taken doen, maar door rijksbezuinigingen moeten die efficienter uitgevoerd worden door organisaties bij elkaar te zetten. Daar past niet vanzelfsprekend bij dat de bibliotheek ook extra aanschuift.

  reageer
 • piep

   

  LEZEN Jordy, dit gaat helemaal niet over Almere. Of ga eens bij de bieb langs...

  reageer
 • Henkie

   

  Bibliotheek in Almere Buiten is geen onderdeel van FlevoMeer. Wat dat konijn betreft, dat had van mij ook niet gehoeven. Slecht zichtbaar en slecht herkenbaar op die fantasieloze hoge blokkendoos waarin de bieb gehuisvest is (in NL worden zo te zien enkel nog dit soort dozen gebouwd). Misschien leuk voor mensen in de trein. Over de bibliotheek in Almere verder niets te klagen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Rene

   

  Even op een rijtje zetten: dus ze gaan aan nieuwe bezigheden doen, om zo in aanmerking te komen voor subsidie. Die nieuwe bezigheden kosten mankracht en materiaal = geld. Als ze krijgen wat die nieuwe bezigheden kosten, schieten ze er dus niets mee op. Toch willen ze dat gaan doen. Enig mogelijke conclusie: ze krijgen dan blijkbaar meer geld dan er nodig is voor die nieuwe bezigheden. Te veel subsidie, dus.

  reageer
 • Joost

   

  Ze klagen over te weinig geld maar zetten wel een lelijk kunstwerk van 37500 euro naar op de bieb Almere Buiten. Waarvan het grootste deel uit het potje van de bieb kwam.

  reageer
 • jordy

   

  Opdoeken , staan alleen maar slecht funtionerende dames ! Sterk verbeteren of einde oefening ! Opvreters....

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert