Hulpgoederen bootvluchtelingen stromen binnen

ZEEWOLDE
De hulpgoederen stromen binnen bij de stichting Hulpactie Bootvluchtelingen in Zeewolde. De stichting is opgericht door Annerieke Berg en Antoinette Moraal. Ze willen de vluchtelingen helpen die vanuit Afrika de Middellandse Zee zijn overgestoken.

Maandagavond was er in Zeewolde een inzamelavond voor het tweede konvooi hulpgoederen naar Malta. Daar worden veel bootvluchtelingen opgevangen. Vanuit het hele land kwamen vrijwilligers naar Zeewolde gereden om de hulpgoederen langs te brengen die bij 27 regionale inzamelpunten waren ingeleverd. Het gaat onder meer om kleding, dekens en toiletartikelen.

De stichting verscheept deze artikelen in een zeecontainer naar Malta. Daar verdeelt een kerkelijke organisatie de goederen onder de bootvluchtelingen.

reacties (4)

 • A.

   

  Stuur dat naar Syrie zodat er niet nog meer de gevaarlijke oversteek hoeven te maken. Lijkt mij een beter plan.

  reageer
 • Zeewoldense

   

  Ach joh, als je dan toch jaloers wil zijn, waarom niet op bootvluchtelingen die ternauwernood hun overtocht overleefd hebben.... Ja, natuurlijk hebben veel mensen in Nederland het véél slechter dan die mensen, die nog geen deken hebben om onder te slapen! Pffff... wat een reactie! Ik ben blij met dit goede initiatief! Dat is nou zorg dragen voor mensen die het minder hebben!!!

  reageer
 • Jos Oostrik

   

  Mooi en nu nog de asielzoekers opvangen in het dorp

  reageer
 • MartinB

   

  Die zijn wat ons betreft van harte welkom in Zeewolde!

 • Wim2

   

  De actie hulpgoederen voor arme Nederlandse gezinnetjes en alleenstaande moeders met kinderen en oudere mensen is afgeblazen i.v.m. dat alles naar het buitenland wordt gestuurd.... Voelt goed zeker zo'n actie!?

  reageer
 • .\/\/.

   

  Hoe diep kan je zinken?

 • Lenie

   

  Gelukkig zijn voor die mensen ook heel veel prachtige initiatieven Wim. Respect voor deze mensen die hun woorden omzetten in daden, en mensen in nood heel praktisch helpen. Laten we mensen niet veroordelen omdat ze goed doen. Maar zelf steunen waar we kunnen, dichtbij maar ook verder weg.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert