Gemeente moet café-overlast Deventerpad aanpakken

ALMERE
De gemeente Almere moet iets doen aan de overlast van een aantal cafés aan het Deventerpad. De Raad van State oordeelde woensdag dat de gemeente in die straat geen zwaardere horeca mag toestaan. Dan gaat het om cafés die tot in de late uurtjes open zijn.

Aan het Deventerpad zitten drie van dat soort cafés. Omwonenden klagen al jaren over overlast. Toch worden de horecagelegenheden gedoogd. De gemeente Almere wilde met een wijziging van het bestemmingsplan de zaken legaliseren.

De Raad van State steekt daar nu een stokje voor omdat er geen rekening met de omwonenden is gehouden. De gemeente moet de uitspraak nog bestuderen en kan nog geen reactie geven.

reacties (6)

 • -Z-

   

  Laat die bewoners z.s.m een andere woonplek zoeken ! Uitgaan Deventerpad bestaat bijna al sinds Almere bestaat, en geeft blijvende waarde aan Almere. Klagende bewoners wonen er slechts kort, wisten van de cafes en verhuizen toch weer binnen een paar jaar. Lang leve reuring op het Deventerpad !

  reageer
 • Piet

   

  Ik slaap regelmatig op het deventerpad en het zijn niet de cafés waar ik last van heb. Het zijn de schreeuwende mensen op de hofjes erachter en de mensen die het normaal vinden om de hele nacht buiten muziek te draaien op een doordeweekse dag. Laat ze die aanpakken, maar volgens mij durft de politie/gemeente dat niet...

  reageer
 • marco

   

  Ongelofelijk al 30 jaar zit daar horeca het was het eerste uitgaansgebied van Almere Stad en nu gaan de bewoners klagen wat een zielige figuren als je een huis gaat bezichtigen zie je toch al dat er horeca is dan moet je je conclusie trekken en lekker in een wijk zonder horeca gaan wonen

  reageer
 • Delana

   

  Hadden ze niet boven horeca moeten gaan wonen. Je kan dan verwachten dat je overlast kan hebben. De horeca word al kapt gemaakt met regeltjes en het rookverbod en dan nu ook nog zeikende buren. Had nagedacht voor je daar ging wonen. En ja, ik werk zelf in de horeca.

  reageer
 • Jeroen

   

  Gerechtigheid? Dit is de grootste onzin die je je maar kunt voorstellen. Deventerpad is al een uitgaansstraat sinds ik in de luiers zat. Dat er mensen nu gaan zitten klagen, is echt te gek voor woorden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • koos

   

  hehe eindelijk gerechtigheid.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert