Verbazing over 'mongool'-uitspraak Jorritsma op congres

ALMERE • Wo 3 juni 2015 | 12:51 • Woensdag 3 juni 2015 | 12:51
Burgemeester Annemarie Jorritsma van Almere heeft woensdagochtend tijdens het VNG-congres verbazing gewekt, door medewerkers van haar favoriete restaurant Tante Truus te kwalificeren als 'mongool'. Ze deed dit na afloop van een filmpje over Tante Truus, dat ter gelegenheid van haar afscheid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten werd vertoond. In het restaurant werken mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.

Jorritsma zei tegenover een volle congreszaal dat het eten bij het restaurant goed was en voegde daaraan toe: "En je krijgt er gratis een mongool bij." Verschillende aanwezige bestuurders reageerden verbijsterd op sociale media.

Een woordvoerder van de gemeente Almere laat weten dat Jorritsma geschrokken is van de reacties. Jorritsma zou juist dol zijn op de medewerkers van het Almeerse restaurant en het 'woord 'mongool' slechts als koosnaampje hebben bedoeld.

De woordvoerder spreekt van een 'slip of the tongue'. Volgens haar werd Jorritsma verrast door het leuke filmpje over Tante Truus en zou ze daar in haar enthousiasme nog een schepje bovenop hebben willen doen.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel