'De Meent blijft beste plek voor evenementen'

LELYSTAD
De Meent blijft volgens het college van burgemeester en wethouders in Lelystad de beste locatie voor grote evenementen. De gemeenteraad had het college opdracht gegeven om te kijken naar alternatieve locaties omdat het terrein te ver van het centrum zou liggen. Maar een betere optie is er niet, zegt wethouder John van den Heuvel.

De enige andere locatie die groot genoeg zou zijn, is in Parkwijk. Daar werd onlangs de Dancetour gehouden. Op dat veld staan woningen gepland. Het bestemmingsplan veranderen, zou de gemeente miljoenen kosten, aldus Van den Heuvel.

De Meent is nu nog onveilig als evenemententerrein omdat de ondergrond bestaat uit puin. Om het parkeerterrein geschikt te maken voor evenementen is twee ton nodig. De gemeenteraad buigt zich na de zomer over de kwestie.

reacties (11)

 • Nou ik zal je vertellen waarom, wat dacht je van de geluidsoverlast tijdens de Dancetour en kermis te zware bass enz enz ), en laten we het dan maar niet hebben over de aangeschoten jongeren die daarna door de wijk heen trekken. daarom eerst maar vragen wat de bewoners er van vinden.

  reageer
 • Whoknows

   

  Doet me denken aan het evenementen terrein in Emmeloord, dat heeft ondertussen ook al tonnen gekost in de afgelopen jaren, en wat heeft er op gestaan 1 maal een circus. En de verwachtingen zijn dat dat evenemententerrein alleen maar gebruikt gaat worden om de grasmaaiers lekker rondjes te laten rijden

  reageer
 • choco

   

  De gemeente vind iets, dat zijn we onderhand gewend, net als het resultaat van die gedachtegoed! Het zou hier meer om een deskundig oordeel moeten gaan. De Meent als evenemententerrein biedt risicovol overlast. Op de eerst plaats al voor de omwonende kinderen, want Drugsgebruik gaat gepaard met die evenementen. Gebruik de ' kust', daar ligt toch al de toekomst!! Beste Gemeente, neem je burgers een serieus,in plaats vanuit je gevoel te handelen! Gemeenteraad: houdt eens een enquette, zorg dat je weet wat er onder de mensen leeft! denk vanuit jouw kracht( daarom ben je gekozen door ons), niet van andermans kracht( meedoen met de gemeente,omdat ze je het gevoel geven dat je belangrijk bent voor ze)!

  reageer
 • Richard

   

  Beetje zeurderig weer. Ik geef je hierbij 3 prima plekken weer waar je kunt parkeren wat hoogstens 5 minuten lopen is vanaf de meent. Polderdreef, waaggarage, agordek. Kost niets of niet veel of wil je een volledig gratis dagje uit? Dan ga je maar naar het bos met de fiets. De meent is een prima plek en er zijn de afgelopen keren wanneer er een feest/festival was op de meent geen of nauwelijks klachten binnen gekomen.

  reageer
 • KC

   

  Als er een evenement is waar moet je dan parkeren? In de Schans? Wat doet de gemeente aan parkeeroverlast?

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Matt

   

  Want?

  reageer
 • Misschien kunnen zo ook eerst eens onderzoeken wat de bewoners aan de Schans, Stelling en Veste er van vinden?

  reageer
 • gerard

   

  Het is toch een grap dit als je dit leest. De planning is om daar huizen te bouwen, dat gaat nooit gebeuren. Dus die grond blijft voor altijd leeg. En je kan daar prima feesten houden zonder het bestemmingsplan te veranderen haha.

  reageer
 • Karel

   

  Onveilig door een ondergrond van puin ? Complete straten en woonwijken staan op puingrond en daar gebeurd nooit wat mee... De geïnde belastingcentjes branden zeker weer in de zak dat dit 2 ton moet gaan kosten...

  reageer
 • Te ver van het centrum? 5 min lopen en je staat naast het theater.

  reageer
 • Femke

   

  Wel de vloer een beetje aanvegen daar.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert