Uitvaartondernemers hebben geen parkeervergunning

ZEEWOLDE
Uitvaartondernemers hebben nog nooit een vergunning nodig gehad om te parkeren voor kerkcentrum Open Haven in Zeewolde. Dat blijkt uit een rondgang langs verschillende uitvaartondernemers rond het dorp.

Een surveillerende politieagent heeft uitvaartondernemer Olga Maarleveld tijdens een dienst laten weten dat de geparkeerde rouwauto's op het Kerkplein verplaatst moesten worden.

De gemeente Zeewolde zegt dat het gebruikelijk is dat bij een rouwstoet herkenbare auto's zich opstellen bij de ingang. Het is nog niet duidelijk wat het exacte beleid is ten aanzien van het parkeren op het Kerkplein. Volgens de verschillende uitvaartverzorgers is het een kwestie van respect en zijn ze nog nooit aangesproken op hun parkeergedrag.

Medewerkers van Kerkcentrum Open Haven weten ook niet wat het parkeerbeleid in het centrum van Zeewolde is. Zij halen bij uitvaarten of bruiloften een anti-parkeerpaaltje weg zodat de auto's het Kerkplein op kunnen rijden. Open Haven hoopt voor zaterdag meer duidelijkheid van de gemeente te krijgen omdat er dan weer een uitvaart is.

reacties (10)

 • Jeroen

   

  Lijkt me toch niet dat er ook maar 1 iemand is, die zich zou kunnen storen aan een rouwauto en een 2 of 3-tal volgauto's. Kan me ook niet voorstellen dat er ook maar 1 gemeente is die daar moeilijk over doet. Al dat verdriet van die mensen, daar gaat het toch om. Dat er weer een gefrustreerde agent iets bedacht heeft, sorry hoor maar jullie zijn nooit in geen velde of wegen te bekennen in Zeewolde. En als je een mogelijk inbraak doorbelt wordt er gevraagd of je zelf niet even polshoogte kan gaan nemen. Respect moet je verdienen oom agent, niet afdwingen.

  reageer
 • .\/\/.

   

  Wat is er tegen dat bezoekers van een uitvaart zich aan de verkeersregels houden en gewoon parkeren?

  reageer
 • Niek

   

  Een uitvaartondernemer is Gewoon een commercieel bedrijf. Ze weten donders goed hoe zij moeten factureren, maar de aanschaf van een parkeervergunning is een brug te ver?

  reageer
 • joshy

   

  Na 20 jaar zonder vergunning te hebben gestaan is er toevallig een agent die een telefoontje pleegt hierover en dan gelijk het nieuws opzoeken en met de mededeling dat je boost bent op de politie. Politie verdiend net zoveel respect als chauffeur rouwauto. Dus voel u niet verheven.. en ga heel snel de bekritiseerde agent vergeven.

  reageer
 • Henk

   

  Dan hoop ik dat het geen bekende van je is waar je 100 meter mee moet lopen. Lijkt me toch zwaar met een kist op je schouder. Gewoon gedogen niemand die er last van heeft of er een probleem in ziet

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Zaterdag gewoon weer bekeuren!!

  reageer
 • Gerten

   

  Als parkeren daar al ruim 20 jaar is getolereerd, wat is er dan onduidelijk aan het belijd?

  reageer
 • Henk

   

  wat is dit voor een laag en respectloos gedrag van de gemeente zeewolde ? Moet de gemeente nou echt uit elke situatie een slaatje slaan en er financieel beter van worden ?

  reageer
 • Jan

   

  Schande dat Zeewolde er zo mee om gaat, het is droevig dat er geen regels of niet duidelijk zijn.

  reageer
 • ik

   

  3e item afgezaagd

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert