SP eist snelle oplossing voor problemen Jeugd-GGZ

ALMERE • Do 4 juni 2015 | 11:39 • Donderdag 4 juni 2015 | 11:39
De SP in de Tweede Kamer vindt dat het te lang duurt voor de geldproblemen bij de jeugdgezondheidszorg in Almere worden opgelost. De fractie heeft daarover schriftelijke vragen gesteld aan minister Schippers van Volksgezondheid.

Eind mei bleek dat zorgaanbieder Max Ernst in Almere een intake-stop heeft ingesteld omdat het geld voor dit jaar op is. Kinderen die op de wachtlijst staan, kunnen niet worden behandeld.

Ook andere zorginstellingen zeggen dat het budget voor dit jaar niet toereikend is. Wethouder Peeters beloofde de problemen binnen een maand op te lossen, maar de SP vindt dat kinderen op de wachtlijst direct moeten worden geholpen.

De SP wil dat minister Schippers ervoor zorgt dat de kinderen en gezinnen de juiste hulp krijgen. De partij wil ook weten of het probleem zich in andere Nederlandse gemeenten voordoet. Sinds 1 januari zijn gemeenten verwantwoordelijk voor het verdelen van het budget voor de Jeugd-GGZ.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel