A6 bij Lelystad weer helemaal open na ongeval

ALMERE
De A6 tussen Lelystad en Almere is weer helemaal open. Dat meldt Rijkswaterstaat. De weg werd donderdagmiddag korte tijd volledig afgesloten vanwege een ernstig ongeval. Twee auto's waren op een file gebotst. Daarbij raakten vier mensen gewond, van wie één ernstig.

De file waar de automobilisten op botsten, stond er al sinds donderdagochtend. Dat was het gevolg van een gekantelde vrachtwagen.

Om de vrachtwagen te bergen, werd de linkerrijstrook afgesloten. Daardoor ontstond op een hoogtepunt een file met een vertraging van anderhalf uur. Rond 15.30 uur waren de bergingswerkzaamheden voorbij en werd ook de linkerrijstrook vrijgegeven.

reacties (7)

 • mop

   

  Welke kant wil je dan op, via de polderwegen of de dijk?

  reageer
 • jet

   

  Had het verkeer op de A6 niet is omgeleid kunnen worden? De vrachtwagen was in de nacht al gekanteld. Had een omleiding niet die eindeloze file en vertraging voorkomen?

  reageer
 • JeeBee

   

  Een vrachtwaggel? Een bots? Ik neem aan dat u met de 'bots' dus een botsabsorber bedoelt zoals zo'n installatie voluit heet? Maar als dat de eerste vrachtwagens waren, was er daarna dan nog een ongeluk met een volgende? Ik had namelijk het idee dat de botsing met de botsabsorber in de file was die pas veel later in de ochtend was ontstaan... Maar helaas heb ik het niet allemaal bijgehouden, sorry.

  reageer
 • Dick

   

  Ja eerst de Vrachtwaggel in de berm en daarna de bots. Als je het eerdere artikel gelezen had, had je geweten dat er ook een bots is aangereden.

  reageer
 • Hendrik...

   

  Volgende keer Dick bellen, die kan het vééééééél sneller....... ;-)

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • JeeBee

   

  Eerste vrachtwagens? Er was er maar één hoor! Heeft u trouwens ervaring in de bergingsbranche? Zo ja, dan hoop ik van harte dat u uw adviezen over een betere verloop van de berging heeft gedeeld met de betrokkenen, zodat een volgende keer niet zo lang hoeft te duren.

  reageer
 • Dick

   

  Berging van eerste vrachtwagens heeft natuurlijk veel te lang geduurd.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert