Geen meerderheid voor onafhankelijk onderzoek Schouwburg

ALMERE
Er komt waarschijnlijk geen extern onderzoek naar de problemen binnen de Schouwburg Almere. Donderdagavond bleek tijdens de Politieke Markt dat een meerderheid van de Almeerse gemeenteraad niets ziet in een onafhankelijk onderzoek.

De oppositiepartijen willen dat er door een externe partij gesprekken worden gevoerd met vier ontslagen projectleiders en directeur Jeroen van de Wiel. Dit om te voorkomen dat verstoorde arbeidsverhoudingen binnen de Kunstlinie een negatieve invloed hebben op de uitgave van miljoenen euro subsidie.

Collegepartij Leefbaar Almere wilde eerder ook zo'n onderzoek, maar deze partij vertrouwt nu op het oordeel van wethouder Frits Huis en de Raad van Toezicht van de Kunstlinie dat er geen problemen zullen ontstaan.

Volgende week donderdag wordt er gestemd over de motie van de oppositie.

reacties (4)

 • Kees

   

  iedereen ziet een belangrijk detail over het hoofd. De Ondernemingsraad staat ook achter de directeur en de raad van toezicht. Dit betekent dat ondernemingsbreed leiding en werknemers achter de directeur staan. De gemeente en de raad hebben geen enkele zeggenschap in de stichting. De gemeente ziet toe dat het geld besteed wordt waar het voor bedoeld is en dat zal geen probleem zijn, want de gemeente is eigenaar vang het gebouw en besteed de verbouwing aan en heeft zelf het beheer over de gelden. Kortom het is goed zoals het is. En anonieme klokkenluiders die mensen bij naam en toenaam noemen die zijn voor mij niet integer.

  reageer
 • ron

   

  "gesprekken worden gevoerd met vier ontslagen projectleiders en directeur Jeroen van de Wiel" ??? Ik zou zeggen met alle 7 projectleiders want het gaat niet om 4 maar om 7 waar de meningen niet op 1 lijn liggen. en hoe kan je nu op voorhand vertrouwen hebben in de RvT als dit ze overkomt en ze zonder nuance de directeur steunen. en neem meteen ook de andere zaken mee van geruchten dat er in de uitvoeringsfase ook geen geld genoeg zou zijn (?)

  reageer
 • Sjors

   

  Misschien kan er nog wat extra geld naartoe?

  reageer
 • Joop

   

  Tja, het is wat lastig de ellende met de mantel der liefde te bedekken en rookgordijntjes omhoog te houden als je te maken krijgt met externe onderzoeken.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert