Vishandelaren weigeren vis van sorteermachine

URK
De vishandelaren op Urk zullen geen vis kopen die met een machine is gesorteerd. Met die machine zou de kwaliteit van de vis achteruit hollen, omdat hij langer aan hogere temperaturen wordt blootgesteld.

De handel wil dat de vis met de hand wordt gesorteerd, zoals dat al jaren gebeurt. De visafslag wil een sorteermachine aanschaffen om op de kosten van de zogenoemde peken te besparen.

Dat zijn de mensen die de vis op vrijdag en maandag, als die wordt aangevoerd, op maat sorteren. De visafslag wil niet reageren op het bericht.

reacties (11)

 • klaas

   

  Als urker weet je dan ook dat er ook schol 3 in tussen de schol 4 zit.de meeste handelaren laten dus de vis nog een keer sorteren.zo kan je een gekochte schol 4 die goedkoper is voor een schol 3 verkopen.dan snap je ook gelijk waarom de handel er tegen is

  reageer
 • jan bakker

   

  God heeft deze duivelse machine niet uitgevonden ! Weg met fat ding !

  reageer
 • Swiebertje

   

  Alhoewel ik betwijfel of de machines goedkoper zullen zijn(die redenering van automatiseerders gaat meestal niet op) vind ik het vreemd dat de handel zich ermee gaat bemoeien. Ik vermoed iets van de typische Urker vriendjespolitiek.

  reageer
 • Urker

   

  Wat een gezeur.. Stap nou een uit je comfortzone. Het peeken is hopeloos ouderwets daarbij,sorteer machines zijn toch veel efficiënter. De vis staat sneller weer in de koeling dan ooit tevoren. En wat al eerder in de reacties is gezegd, het peeken is geen volledige baan meer een bijbaan. Ik als Urker ben voor sorteer machines, meegaan met de tijd.

  reageer
 • ricardo

   

  Straks willen de kopers ook nog dat ze weer van dek opgezocht worden. Zelf hebben zr de modernste machines om petsoneel uit te sparen maar een ander bedrijf wordy in de ban gedaan als het moderniseert. Meten met twee maten. Geef ze nog een lintje

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • gert

   

  Van een vissorteermachin wordt alleen de directie beter

  reageer
 • Piet

   

  Is peken (sorteren) een baan dan??? Word al jarenlang door iedereen "erbij" gedaan! Er is dus in principe niemand die zijn "baan" verliest. Grappig vind ik ook dat het nu lijkt alsof de visafslag de mensen zou ontslaan, maar deze mensen zijn niet eens bij de visafslag in dienst! Ze werken via (een voor hun belastingtechnisch heel interessante constructie) een sorteerderscombinatie. Let wel: Ik gun iedereen zijn/haar boterham, maar dan moet het verhaal wel recht verteld worden!

  reageer
 • bb

   

  De vis wordt dan goedkoper dus doorvoeren we moeten allemaal bezuinigen Ik vind koffie die met de hand is uitgezocht ook lekkerde

  reageer
 • klaas

   

  Kan het wel begrijpen van de handelaren.als de vis een beetje ruim gepeekt is haal je uit een kist met schol 3 ook nog wel een aantal kilo schol 2.dat lopen ze met die sorteermachine mis.en er zijn zat bedrijven wie de gepeekte vis zelf ook nog over een sorteermachine halen

  reageer
 • Poe

   

  Hoe je vooruitgang in een kansloze sector kan kapotmaken...

  reageer
 • Heg

   

  Los van wat het voor de vis betekent, wat moet er gebeuren met al die mensen die hun baan kwijt raken?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert