SP-er stapt al voor installatie uit zijn fractie

ALMERE • Vr 5 juni 2015 | 14:01 • Vrijdag 5 juni 2015 | 14:01
De Socialistische Partij in Almere voelt zich bestolen. Dat zegt Ans Desumma, fractievoorzitter in de gemeenteraad. Haar fractie raakt één van zijn vier zetels in de raad kwijt doordat de opvolger van SP'er en nu gedeputeerde Arie Stuivenberg in de raad, Martin van Blitterswijk vanaf volgende week een éénmansfractie gaat vormen.

Die stond vijfde op de kandidatenlijst van de SP bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Hij is inmiddels geen SP-lid meer en wil zijn handen vrij hebben om zijn eigen standpunten te verkondigen. Desumma bestrijdt dat en zegt dat Van Blitterswijk heeft aangegeven bezwaar te hebben tegen de afdrachtsregeling van de SP. Die schrijft voor dat raadsleden hun vergoeding in de partijkas storten en vervolgens daar een deel van terugkrijgen.

Volgens Van Blitterswijk heeft de afdrachtsregeling geen rol gespeeld. Het nieuwe raadslid wordt volgende week donderdag geïnstalleerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel