Greenpeace haalt gedumpte stenen niet weg

URK
Greenpeace is niet van plan de zwerfkeien die zij onlangs in de Noordzee wierp weer op te vissen. Dat laat een woordvoerder van de milieuorganisatie weten.

Urker kottervissers zeggen dat de stenen hen hinderen en voor gevaarlijke situaties kunnen zorgen. Zij kondigden vrijdag een kort geding aan om nieuwe dumpingen te voorkomen. Greenpeace kan dit geding volgens hen alleen voorkomen door alle stenen weer naar boven te halen.

Volgens de milieuorganisatie zijn de keien heel bewust gedumpt in een gebied dat vier jaar geleden al als natuurgebied is aangewezen. De overheid zou nog niets gedaan hebben om dit gebied ook werkelijk te beschermen. Greenpeace benadrukt dat er maar een tiental zwerfkeien in zee is gegooid en dat keurig aan de kustwacht is doorgegeven waar die precies liggen.

reacties (7)

 • Ebj

   

  gebied dat vier jaar geleden al als natuurgebied is aangewezen PUNT Opzouten met je kotters dus!!!!! Heb je ook geen last van zwerfkeien.

  reageer
 • mar

   

  amen!

  reageer
 • Antje Ha

   

  Logisch. Vissers zetten onrechtmatig gevangen vis ook niet terug.

  reageer
 • jan b.

   

  Moedwillig rechts milieuterrorisme met als doel schade aan publiek eigendom toe te brengen om zo snel mogelijk de eigen Urker zakken te vullen. Hoe triest dat er nog mensen zijn die op zo'n manier hun geld willen verdienen.

  reageer
 • Waterwijker

   

  Moedwillig rechts milieuterrorisme met als enig doel uit eigen belang onherstelbare schade aan te brengen aan de wereld die van ons allemaal is. Hoe triest dat er nog mensen zijn die dit menen te moeten verdedigen en anderen, die proberen hier terecht iets tegen ondernemen in een kwaad daglicht te stellen.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Hendrik

   

  Ze moeten er nog een wrak neerleggen is goed voor de kabeljauw hun eigen schip

  reageer
 • wim

   

  Moedwillig links milieuterrorisme met als doel schade aan te brengen aan andermans eigendom. Hoe triest dat er nog mensen zijn die dit soort organisaties steunen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert