Vertraging door ongeluk op A6

LELYSTAD
Verkeer op de A6 heeft maandagochtend tussen Lelystad Noord en Almere last gehad van vertraging na een ongeluk met een auto en een vrachtauto. Na het ongeluk werd één rijstrook tijdelijk afgesloten.

Bij het ongeluk is één persoon gewond geraakt.

De gewonde is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.


reacties (13)

 • Dick

   

  Ik ben het met je eens dat de weg misschien wel iets breder mag want drukker. Echter ik denk dat er nog capaciteit genoeg is. Maar wat je ziet gebeuren is dat er twee vrachtwagens met een tussenafstand van zo'n >=1000m rijden. Dan rijden er op de linker strook een heel treintje auto's die 100km/u doen. Er is niemand die, zoals het hoort en ongetwijfeld geleerd is, netjes naar rechts gaan om mensen die sneller willen er voorbij te laten. En als je bij inhalen netjes 130 gaat rijden, inhaalt, naar rechts en de gang er weer uit, hoor je niemand klagen. Ook dat is je geleerd, een inhaalactie dient zo kort mogelijk te duren.

  reageer
 • Flevoburger

   

  Dat ongevallen meestal door menselijk "falen" veroorzaakt worden moge duidelijk zijn. Als er echter op 1 stuk (snel)weg meerdere / relatief veel ongevallen gebeuren is er duidelijk nog wat anders aan de hand. Ik denk dat één en ander te maken heeft met de capaciteit van de A6. Is deze capaciteit wel mee gegroeid met het verkeersaanbod?

  reageer
 • Dick

   

  Ik heb ook gen Ferrari maar ik krijg het wel voor elkaar om gang te maken en dan pas in te halen. Waarom kan een ander het dan niet? Omdat ik anticipeer.

  reageer
 • Dit ongeluk is veroorzaakt door de vrachtwagen die wilde invoegen en keek niet wat er naast hem reed.

  reageer
 • .\/\/.

   

  "Maar s'morgens een kwatiertje eerder opstaan scheelt ook een hoop stress." - nou, geen sprake van! En bovendien...als iedereen dat doet ben je nog steeds alleen maar op tijd voor de file.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Piet

   

  Het valt me altijd op dat veel mensen daar maar 100 rijden en dat anderen dan tot aan de sergeantsstrepen toe proberen er nog voorbij te komen. Voor alle duidelijkheid: je mag vanaf de stoplichten gewoon 130 en dat voegt ook veel gemakkelijker in.

  reageer
 • Sjors

   

  Beste Dick er bestaat ook nog zoiets als je eigen aanpassen aan het overige verkeer en let op met 130 km of meer kun je ook een art.5 oplopen. Maar s'morgens een kwatiertje eerder opstaan scheelt ook een hoop stress.

  reageer
 • Jaap

   

  Dan moet je meer afstand houden en vaart maken op de rechterstrook. Pas op snelheid naar links steken en inhalen..

  reageer
 • dd

   

  Beste Dick, Je mag gerust inhalen met 100 km per uur op een 130 km per uur weg. Als die persoon net achter een vrachtwagen vandaan komt kan je niet van 90 naar 130 in 2 sec. tenzij jij natuurlijk een ferrari hebt. ik niet namelijk. Ik ben het wel met je eens dat de mensen moeten opletten ook als je met 130 km per uur komt aan rijden. je moet ten alle tijde genoeg afstand houden en zie je dus dat er met 100 wordt ingehaald.

  reageer
 • Dick

   

  Ja als je met 60km/u wilt invoegen is dat behoorlijk lastig. En dan durven ze ook nog met 80km/u direct door te steken naar de linkerstrook.

  reageer
 • Dick

   

  Als je net zo rijdt als je schrijft dan belooft dat niet veel goeds. En wat dat is op de weg? Ja ik was er niet bij dus kan er weinig over zeggen, behalve dat ik heel veel mensen gewoon voorrang zie NEMEN, continue op de linkerstrook zie hangen terwijl rechts genoeg ruimte is. En als mensen nou gewoon eens gang maken als ze inhalen maar nee, we gaan met 100km/u een vrachtwagen voorbij, niet in de gaten hebbend dat ze achter zich een file van jewelste veroorzaken. En dan krijg ik nu weer de criticasters die roepen dat er geen minimum snelheid op een snelweg bestaat. Nee, dat klopt, maar er bestaat wel een art.5, waarin staat dat je geen gevaar mag veroorzaken op de weg. En 100km/u op de linker strook, terwijl de rest 130 rijdt, is gevaar veroorzaken.

  reageer
 • sim

   

  Dit is vast bij de oprit Lelystad richting Almere gebeurt. Die invoegstrook is extra lang. Maar ja nog lastig blijkbaar

  reageer
 • Wat is dat toch iedere keer als de mensen nou gewoon eens genoeg afstand bewaren hoeft dit helemaal niet te gebeuren rijd dagelijks op de weg en zie elke dag mensen kleven dom hoor

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert