Haven heeft eigen plek voor terminale zorg

ALMERE
Met het doorknippen van een lint heeft zangeres Ruth Jacott maandag in verzorgingshuis De Overloop in Almere Haven een appartement voor terminale patiënten officieel geopend.

Het voormalig twee-kamerappartement voor echtparen is ingericht als woning waar mensen de laatste maanden van hun leven kunnen verblijven. De partner of kinderen mogen hier ook overnachten, en zelf huisdieren zijn welkom.

De Zorggroep Almere heeft gekozen voor een appartement in De Overloop, omdat er in Haven geen terminale zorg meer werd aangeboden. Daarvoor gaf het Zorgkantoor eerder geen toestemming meer. Door samen te werken met de wijkverpleging is de zorg wel weer in Haven mogelijk en hoeft familie niet meer naar een ander stadsdeel te reizen.

reacties (3)

 • ja inderdaad beetje weinig 1appartement,ach moet de rest even wachten tot die ene dood is,zal me een wachtlijst worden.

  reageer
 • Familie

   

  Er was ooit een man in de overloop die had ook pas te horen gekregen dat hij kanker had. Praat nu over een paar jaar geleden.2011 om exact te zijn. Die zat ook in de overloop hadden ook mooie praatjes daar maar omdat die meneer het niet meer zag zitten ging hij drinken. En dat mocht niet en wedt meneer niet geholpen maar moet hij met behulp van politie midden in de nacht dood ziek de overloop ver laten. Het doet mijn pijn om te lezen en te zien dat men hier goed over zich zelf praat maar als mensen mensen zijn je men dan maar in de goot stopt. Want begin 2012 is deze meneer overleden. Deze meneer ja was mijn vader. En de overloop daar breng ik nooit enige familie lid of wat dan ook heen.

  reageer
 • Lente

   

  En u heeft u vader toen fijn in huis genomen om hem thuis te verzorgen? Want als u vader midden in de nacht het huis moest verlaten dan zal er waarschijnlijk meer aan de hand geweest zijn anders komt de politie er niet bij...... Ik vind het een heel mooi initiatief van de Overloop. Dat bewoners van Haven dicht in de buurt van hun geliefden, de laatste zorg mogen ontvangen. Chappeau!

 • Anoniem

   

  Ik kan me niet voorstellen dat er niet meer aan de hand is geweest dan alleen bovenstaande, iedere situatie is natuurlijk anders maar mijn moeder heeft mogen sterven in de Overloop en ik moet eerlijk zeggen dat de zorg uitstekend was en ik zou het een ieder aanraden die in deze fase van het leven zit. Respect voor de Verpleegkundigen en Verzorgende van de Overloop. een prachtig initiatief.

 • Heg

   

  Mooi iniatief en mooie optie. Is 1 woning alleen niet wat weinig?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert