Celstraf geëist voor belastingfraude

LELYSTAD
Voor belastingfraude en het vervalsen van facturen is tegen een ondernemer uit Lelystad dertien maanden gevangenisstraf geëist waarvan vijf maanden voorwaardelijk. Volgens de officier van justitie heeft de Lelystedeling voor meer dan 100.000 euro gefraudeerd.

De verdachte was eigenaar van verschillende bedrijven die airconditioningsapparatuur installeerden en onderhielden. Bij een onderzoek vond de belastinginspectie grote hoeveelheden valse facturen. De verdachte had die valse facturen in zijn boekhouding opgenomen alsof ze waren betaald. Zijn bedrijven kregen daardoor te veel omzetbelasting terug.

De verdachte ontkent. Hij gaf alleen toe dat hij een lening aan een andere ondernemer in zijn boeken had verwerkt. Hij verklaarde dat zijn bedrijven failliet zijn gegaan door de belastingdienst. Ook zijn persoonlijk leven is helemaal stuk gegaan door deze strafzaak. De uitspraak is op 23 juni.

reacties (5)

 • Poe

   

  13 maanden geëist ... Je kan iemand half dood slaan en met minder wegkomen. Maar o wee als je aan de centjes van de overheid komt

  reageer
 • Roel

   

  Het recht zal moeten oordelen of deze ondernemer mis zat en de ondernemer zal moeten bewijzen dat de Belastingdienst mis zat.mzullen we het daarop houden? Belastingdienst voert alleen wetgeving uit. Praat geen poep.

  reageer
 • Frits2

   

  Dat is wel zo en dat weet jij ook roel. Alleen ambtenaren en bankmedewerkers beweren anders helaas.

  reageer
 • Roel

   

  Dit slaat echt nergens op Frits en dat weet je zelf ook wel.

  reageer
 • frits

   

  de grootste dieven en geldgraaiers is de staat zelf en het is geen belastingdienst meer maar graai dienst

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert