Besluit over asielzoekerscentrum uitgesteld

ZEEWOLDE
Het college van burgemeester en wethouders van Zeewolde heeft dinsdag nog geen besluit genomen over een asielzoekerscentrum. Het college neemt extra de tijd om vragen en opmerkingen vanuit de gemeenteraad en de bevolking te onderzoeken.

Het college was aanvankelijk bereid om onder voorwaarden 900 tot 1500 asielzoekers op te vangen aan de Bosruiterweg. Veel inwoners en diverse raadsfracties vinden dat een te grote groep. Ook vroeg de raad om alternatieve locaties na te gaan. B en W geven daaraan gehoor.

Wanneer het college een besluit neemt, kan een woordvoerder niet zeggen. Dat hangt onder meer af van nader overleg met het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers.

reacties (10)

 • Kaatje

   

  Eerst de bewoners bang maken met 900 tot 1500 asielzoekers. Je zult zien dat het rond de 600 worden en dat ze zichzelf op de borst slaan hoe goed ze geluisterd hebben naar de bewoners!!! Let op mijn woorden, DAT is leefbaar Zeewolde. En de bewoners zijn blij en stemmen weer gezellig met de volgende verkiezing op Leefbaar. Alsjeblieft Zeewolde bewoners word wakker!!! Wat de asielzoekers betreft: Als je zo bang bent in je eigen land, vlucht over land en je leven waagt over water naar het veilige Europa, dan vind ik dat we ze wel een onderdak moeten geven. Ik mag hopen dat de regering van het thuisland eens goed gaat nadenken wat ze aan het doen zijn, want niet de smokkelaars moet je aanpakken, want die zijn werkeloos als het land weer op orde is.

  reageer
 • Richard

   

  Heel soms hoop ik wel eens dat de Duitsers of de Russen ons land (weer) komen confisqueren, want dan is het vast erg handig te weten, dat er in NL enkele idioten wonen, die graag blijven en dus liever niet vluchten voor de vijand. Zij zullen zich dan vast gaan gedragen als de gemiddelde NSB'er van 70 jaar geleden, en de vluchters gaan verraden. Helaas vergeet men snel....

  reageer
 • visser

   

  Waarom plaatsen ze bijvoorbeeld een scoutingterrein midden in de bossen ?om geen overlast te bezorgen en een mega azc plaatsen ze naast bebouwde kom tussen wodka polski ....lekker doordacht allemaal

  reageer
 • visser

   

  Word er toch doorgedrukt lang leve leefbaar ZEEWOLDE daar stem ik dus nooit meer op

  reageer
 • Guusje

   

  Petra, recent nog kranten gelezen? Quote: Soms comfortabel met buitenboordmotor. Vlak voor het strand prikken de passagiers de boot lek. Er is dan geen weg terug. Unquote. Quote: Vragen waar alle Engelssprekende passagiers opeens niet goed genoeg Engels voor spreken... Unquote Quote: Het zijn Afganen (niet allemaal uit de 'warzone') en Pakistanen ... Unquote Quote: "Ik heb geen paspoort" ... Een Pakistaan komt met een vergelijkbaar verhaal. Hij wil alleen naar Oostenrijk. Unquote Deze lijken mij toch echt gelukzoekers en geen asielzoekers uit oorlogsgebieden, zij maken misbruik van de situatie van mensen die wel echte vlichtelingen zijn.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Petra

   

  Beste Wim, ik snap je reactie niet helemaal. Je vind het prettig dat als mensen vluchten zij hun liquide middelen thuislaten? Je had liever gehad dat ze hun geld op de bank in land van herkomst laten staan? Weinig reëel lijkt. Gelukkig hebben niet alleen arme vluchtelingen het recht om te vluchten, maar een arts of directeur dat ook. Dat er op de smokkelroutes goud geld wordt verdient aan deze mensen en ze eindigen op gammele bootjes, ligt aan jou en niet aan hen. Maar misschien overstijgt dit je abstractieniveau. Het beeld van ' een zooitje ongeregeld' op straat, bekt fijner dan die middenstander die moest vluchten uit Irak ( en die inderdaad dure kleren aan heeft).

  reageer
 • ger

   

  je raakt ze nooit meer kwijt thats for sure 972

  reageer
 • Nico

   

  Wacht eerst eens kalm af Johan... Wat mij betreft zijn 900 mensen welkom... Geen problemen mee.

  reageer
 • Wim2

   

  Helemaal met Johan eens. Iedereen toevallig de kranten gelezen wat een zooitje ongeregeld deze kant op komt!? Betalen 1500€ en hebben wel bijv.de nieuwste telefoons, dure kleding etc etc. Niet alleen de VVD in Zeewolde had er al bedenkingen bij maar de VVD-fractie in Den Haag is nu ook tot de conclusie gelomen dat het helemaal fout is om al die gasten hierheen te laten komen. Misschien dat het verstand alsnog komt bij de raad en burgemeester van Zeewolde....

  reageer
 • Johan

   

  tuurlijk word het uitgesteld on het straks als nog in ene er door heen te drukken, ze laten eerst de boel even sussen.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert