Nieuwe horecanota Urk gaat niet over illegale barretjes

URK
Het college van burgemeester en wethouders op Urk laat in de nieuwe horecanota de problematiek van de illegale barretjes grotendeels achterwege. Lokale horeca-ondernemers gaan hiermee akkoord, omdat ze het belangrijk vinden dat Urk snel een nieuwe horecanota krijgt.

Het stuk moet de komende jaren als leidraad dienen voor de ontwikkeling van de horeca in het dorp. De vorige nota is achterhaald, onder meer vanwege de invoering van de nieuwe drank- en horecawet.

De horeca-ondernemers vinden nog steeds dat de gemeente strenger moet optreden tegen illegale barren. Mocht de rechter hen daar over enkele weken gelijk in geven, dan zullen ze de gemeente daar alsnog aan houden. In de horecanota hoeven er daarom geen afspraken over te staan.reacties (9)

 • urker

   

  zo jammer dit om mijn God hier bij te halen. Ook op Urk leven er mensen die God niet persoonlijk kennen. Wat overigens erg jammer is. Hij is voor ons allemaal aan het kruis gestorven, ook voor jou en wat wij mensen ermee doen is geheel aan ons zelf.

  reageer
 • Hein eken

   

  Wat is een illegale bar? De indruk wordt gewekt dat het allemaal commercieel uitgebate gelegenheden zijn zonder vergunning. In de praktijk zijn het opslagruimtes of schuurtjes waar een groepje vrienden een muziekje luistert en een pilsje drinkt. Dus als je samen met dr buren een bbq houdt en daar wat bij drinkt heb je ook een illegale bar.

  reageer
 • Frenky

   

  Hahaha... dat heb ik echt niet geschreven. Mij vind je daar niet. Hoewel bier misschien wel het enige goede daar is IN Urk...

  reageer
 • Frenky

   

  Ben benieuw wat deze horeca nota opbrengt. Heb afgelopen zaterdag nog een lekker koud pilsje gedronken op urk, heerlijk.

  reageer
 • ricardo

   

  Ik zou willen dat jij met Urk stopte. Het zou een zegen zijn. Wat heeft Urk jou wel niet gedaan dat je zo negatief reageert zodra de naam Urk in beeld komt.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Peter

   

  Erg kort door de bocht van Frenky. Maar het is natuurlijk dat het nergens mag om illegale barretjes te hebben. Urk is geen republiek maar een normale Nederlandse gemeente. De gemeenteraad steekt de kop in het zand omdat er mogelijk familieleden zijn die zo'n illegale bar exploiteren. Ons kent ons en wij beschermen elkaar. Gaat dus echt niet veranderen.

  reageer
 • Fer

   

  of een gat van 3 meter graven en jou daar in gooien

  reageer
 • Nico

   

  Je zou maar eens verantwoordelijkheid nemen! Maar dat past natuurlijk niet. God, heeft wel beschikt dat er tientallen jonge drank- en drugsverslaafden zijn in Urk.

  reageer
 • Frenky

   

  Die illegale horeca moet gewoon stoppen. Eigenlijk moeten we gewoon met Urk stoppen. Schep pakken, afsteken, afduwen en Flevoland weer een mooie provincie maken. Die illegale horeca verziekt de hele boel.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert