Geen meerderheid raad voor bed, bad en brood

LELYSTAD • Di 9 juni 2015 | 22:28 • Dinsdag 9 juni 2015 | 22:28
Er komt in Lelystad geen extra voorziening om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen en aan bed, bad en brood te helpen. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft dinsdagavond tegen een plan voor zo'n voorziening gestemd. PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie hadden een motie daarvoor ingediend.

VVD, InwonersPartij, OPA Plus, Partij voor Lelystad, Leefbaar Lelystad en een lid van de fractie LEUC stemden tegen de motie. Zij vinden een aparte bbb-voorziening in Lelystad onnodig omdat er al een noodopvang is. 'Er hoeft niemand onder een brug te slapen', zo werd gezegd. Ook willen deze partijen het kabinetsbeleid volgen en geen apart beleid maken.

Dit voorjaar besloot het kabinet dat er alleen in de vijf grote steden en in Ter Apel opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers mag komen. Diverse gemeenten hebben desalniettemin aangegeven een eigen voorziening te willen hebben. Staatssecretaris Dijkhoff gaat de komende maanden weer met de gemeenten over de opvang in gesprek.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel