Geen meerderheid raad voor bed, bad en brood

LELYSTAD
Er komt in Lelystad geen extra voorziening om uitgeprocedeerde asielzoekers op te vangen en aan bed, bad en brood te helpen. Een meerderheid van de gemeenteraad heeft dinsdagavond tegen een plan voor zo'n voorziening gestemd. PvdA, GroenLinks en de ChristenUnie hadden een motie daarvoor ingediend.

VVD, InwonersPartij, OPA Plus, Partij voor Lelystad, Leefbaar Lelystad en een lid van de fractie LEUC stemden tegen de motie. Zij vinden een aparte bbb-voorziening in Lelystad onnodig omdat er al een noodopvang is. 'Er hoeft niemand onder een brug te slapen', zo werd gezegd. Ook willen deze partijen het kabinetsbeleid volgen en geen apart beleid maken.

Dit voorjaar besloot het kabinet dat er alleen in de vijf grote steden en in Ter Apel opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers mag komen. Diverse gemeenten hebben desalniettemin aangegeven een eigen voorziening te willen hebben. Staatssecretaris Dijkhoff gaat de komende maanden weer met de gemeenten over de opvang in gesprek.

reacties (9)

 • Dirk

   

  Ieder mens verdient een bad, bad en brood. Het voorstel was absoluut onvoldoende onderbouwd, dat is waar. Sociale armoede is het gevolg van jaren lang aanmodderen en een slecht economisch beleid. Daar moet deze doelgroep niet onder lijden. Dat de PvdA samen met een paar partners met deze motie komt is werkelijk triest. Zieltjes winnen past niet in herstructurering of het opruimen van je eigen rommel. Leer dat nu eens!

  reageer
 • Joke

   

  wilt u dan svp aan mijn deur voorbij gaan. Ik ben van uw "hulp" helemaal niet gediend.

  reageer
 • bb

   

  Eindelijk heb de pvda zijn zin niet gekregen Dus ze kunnen terug naar waar ze vandaan komen

  reageer
 • Henk

   

  Eindelijk een keer een verstandig besluit, iets wat voor de nederlander niet meer geld mag zeker voor een asielzoeker niet meer gelden

  reageer
 • Poe

   

  Prima besluit. De verhoudingen zijn al helemaal zoek in Lelystad.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Opa69

   

  Verstandig besluit, jammer dat ze in den Haag ook niet zo verstandig zijn!!! Er lopen al genoeg klaplopers in Lelystad.. Ik moest vanaf mijn 15de werkrn voor mijn bed, bad en brood!!

  reageer
 • Albert

   

  Mooi, opzouten met die lui.

  reageer
 • Wim2

   

  Eindelijk een verstandig besluit!!!! Uitgeprocedeerd> terug en wegwezen. En nu over tot de orde van de dag, we gaan onze ouderen maar eens verwennen en zorgen dat ze krijgen wat ze verdienen.Enige wat je om je heen hoort is armoede en ellende. Wanneer gaan de overheden DAAR eens naar luisteren en geld voor vrij maken!?

  reageer
 • KC

   

  schandalig dat dit niet kan in Lelystad.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert