Organisatie krijgt Dutch Bird Fair financieel niet rond

LELYSTAD
Het openlucht natuurfestival Dutch Bird Fair in Lelystad gaat dit jaar niet door. Volgens de organisatie zijn er te weinig sponsoren en standhouders gevonden.

Het evenement in de Oostvaardersplassen zou in september voor de vierde keer plaatsvinden. Op de vorige edities van de Dutch Bird Fair kwamen enkele duizenden natuurliefhebbers af.

Organisatoren Staatsbosbeheer en CameraNU gaan nadenken of het festival in een andere vorm kan worden voortgezet. Dit omdat de belangstelling voor natuur en natuurfotografie volgens hen alleen maar toeneemt.

reacties (3)

 • HM

   

  Het komische van dit evenement is altijd dat vlak ervoor de bordjes met "Niet betreden. Kwetsbaar natuurgebied." weggehaald worden. Dan komen de vrachtwagens, tractors etc. Nadat er vervolgens duizenden mensen met bijbehorende herrie en gedoe in het gebied zijn geweest, worden die bordjes weer geplaatst. Moet je een maand later eens proberen daar toch te lopen. Komt er meteen een boze boswachter die zich een soort Dirty-Harry-in-de-natuur voelt achter je aan.

  reageer
 • Femke

   

  Oostvaardersplassen heeft kennelijk aan zichzelf genoeg. En de mensen die dat terrein bezoeken weten heel goed hoe of je een leuk kiekje kunt maken om thuis nog eens te bekijken. Voor de rest is zo'n Fair leuk om even doorheen te lopen als je al niet te moe bent geworden van de tocht er naar toe. Ik heb het over het ontbreken van Openbaar vervoer in die regio.

  reageer
 • joop

   

  onbegrijpelijk. echt. gewoon 1 euro meer entree en het had gekund, toch...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert