Aanleg nieuwe start- en landingsbaan dichterbij

LELYSTAD • Wo 10 juni 2015 | 16:36 • Woensdag 10 juni 2015 | 16:36
Het ontwerpbestemmingsplan Uitbreiding Luchthaven Lelystad ligt vanaf donderdag ter inzage. Dit plan maakt de uitbreiding van de start- en landingsbaan en de bouw van een nieuwe passagiersterminal op Lelystad Airport mogelijk.

Het plan is een aanvulling op een bestemmingsplan uit 2014 waarin het gebruik van de gronden van het luchthaventerrein en het bedrijventerrein is vastgelegd.

Het aanvullende deel is volgens de gemeente de eerste juridische stap om de uitbreiding van Lelystad Airport daadwerkelijk te realiseren.Tegen het ontwerpbestemmingsplan kan overigens alleen bezwaar worden gemaakt als het gaat over de start- en landingsbaan en de terminal.

Bezwaren over onderwerpen als vliegroutes en milieu zijn volgens de gemeente niet ontvankelijk omdat deze punten al in het Luchthavenbesluit zijn opgenomen. Tegen dat besluit is geen beroep meer mogelijk.

Het plan is ook digitaal te vinden via de website van de gemeente Lelystad en via het landelijke portaal voor ruimtelijke plannen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel