Harde kritiek Staten op directie Nieuw Land

LELYSTAD
Provinciale Staten hebben woensdag snoeiharde kritiek geleverd op het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. De directie heeft de zaken niet op orde. Ook Gedeputeerde Staten krijgen kritiek omdat zij de directie te weinig achter de broek zitten.

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft de directie van Nieuw Land bij de provincie te laat een begroting ingediend, die ook nog op veel punten onvolledig is. De Staten zijn het zat dat de provincie nu weer een brief naar de directie stuurt zonder dat die zich iets van de opmerkingen lijkt aan te trekken.

De SGP vraagt zich af of de directie wel 'in control' is. Volgens de partij blijkt nu dat VVD-gedeputeerde Jaap Lodders vorig jaar ten onrechte heeft gezegd dat Nieuw Land de zaken op orde had. Zijn opvolger Michiel Rijsberman zei dat de directie de indruk wekt nu niet 'in control' te zijn. Dat is niet acceptabel, al erkent Rijsberman dat Nieuwland in een reorganisatie zit vanwege de vorming van Batavialand.

De PVV noemde Nieuw Land 'een prutsclub' en vindt dat direct moet worden gestopt met de subsidie van anderhalf miljoen euro, die het centrum jaarlijks van de provincie krijgt. De VVD wil dat Gedeputeerde Staten na de zomer een scherpe analyse maken van de situatie bij het erfgoedcentrum.
.

reacties (6)

 • lelystedeling

   

  De gemeente Lelystad heeft ok boter op z'n hoofd m.b.t. NLE (Nadert Langzaam Einde). I..v.m. de verplaatsing van de kantine is enkele jaren geleden een renteloze lening van bijna 400.000 euro verstrekt voor de tijdsduur va 30 jaar. Dit bedrag zien we NOOIT meer terug !

  reageer
 • ed

   

  Hert is geen renteloze lening van 400.000,-- voor 30 jaar, maar: Op 30 juni 2009 heeft de gemeente een renteloze lening verstrekt van 591.130,-- euro voor de periode van 40 jaar.

 • dirkkie

   

  Laura Bouwmeester was al eens druk met het erfgoedcentrum. Onder haar was het ook al niet te best. Moet zij de boel redden?? Vergeet het maar de ellende word alleen maar groter. Kijk naar de Almere marathon. Die heeft zij ook vakkundig om zeep geholpen.

  reageer
 • peter

   

  Nou dan mag de Floriade de borst natmaken, aangezien de voormalig directeur van Nieuwland de overstap heeft gemaakt die kant op en daar een kar moet gaan trekken... ik voelde 30 miljoen verlies voor de Floriade, maar denk dat het er 60 worden dan.

  reageer
 • kustbewoner

   

  De heer Verdaasdonk zag de bui al aankomen en nam de biezen naar Almere en gaat daar nu de bloemetjes buiten zetten.

 • Dirk

   

  Is er nog iemand verrast? Dit speelt al jaren. Men houdt elkaar de hand boven het hoofd. Vriendjespolitiek in de polder. Bah!

  reageer
 • flevolander

   

  Een bodemloze PUT ! Vele direktiewisselingen, weinig wisselende exposities en klantonvriendelijkheid

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • kustbewoner

   

  Met het beleid dat is/wordt gevoerd betekend dit het einde van het Erfgoedcentrum.Of is Laura Bouwmeester de reddende "engel". Zaken zijn al jaren niet op orde en direkteuren volgen elkaar snel op en verdwijnen met stille trom. Advies: Alle voorbereidingen m.b.t. Batavialand met onmiddellijke ingang staken en zich beraden op de toekomst van zowel NLE, Bataviawerf en RCE. Is dit zinkende schip nog te redden ?

  reageer
 • KC

   

  Je hebt helemaal gelijk. Zij zijn al jaren niet in controle! Laura moet hele harde noten kraken en een aantal mensen er direct uitgooien.

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert