Nieuw Land Erfgoed: begroting financieel op orde

LELYSTAD
Er is niks mis met de begroting die het Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad bij de provincie heeft ingediend. Dat zegt directeur Peter Verdaasdonk. Volgens hem is het een financieel volledig onderbouwde begroting die alleen een paar dagen te laat is ingeleverd.

Verdaasdonk reageert hiermee op de snoeiharde kritiek van Provinciale Staten. Bij verschillende partijen is het geduld op, omdat het Nieuw Land Erfgoedcentrum al meerdere jaren een rammelende begroting inlevert.

Er wordt door sommigen hardop aan het financiële beleid van de organisatie getwijfeld. De provincie is de grootste subsidieverstrekker van Nieuw Land met zo'n 1,5 miljoen euro per jaar.

reacties (2)

 • Hans

   

  De begroting is op orde maar de jaarrekeningen van 2012, 2013 en 2014 zijn niet juist. De accountant heeft aantoonbare fouten gemaakt en er is meer dan € 250.000 weggesluisd naar Batavialand. De heer Verdaasdonk was op de hoogte en kiest eieren voor zijn geld. Opvallende is dat gedeputeerde Lodders, lid van Batavialand en bestuur Nieuwland de portefeuille kunst en cultuur heeft overgedragen. Zo denkt hij onder zijn malafide praktijken uit te komen. het wordt tijd dat omroep Flevoland de gang van zaken rond Batavialand eens aan de tand gaat voelen. Het verlies wordt bij de flevolanders in rekening gebracht! Om dezelfde redenen heeft Fackeldey ook het dossier Nieuwland overgedragen.

  reageer
 • kees

   

  En??????? De waarheid in het midden Denkt iedereen de staten letten eindelijk een keer op en dan krigen ze ongelijk?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert