Flevoland perfect testgebied innovatie elektrische auto

LELYSTAD
Een elektrische auto gebruiken als oplaadbare batterij. Dat is nu mogelijk voor wie, naast de juiste auto, ook zonnepanelen heeft. Met een innovatie van Smart Grid in Balans en Renault wordt de 'overtollige' opgewekte energie naar de accu's van de elektrische auto gestuurd. Daar blijft de stroom totdat die 'on demand' weer door de eigenaar van de zonnepanelen kan worden gebruikt.

In Lelystad is donderdag de presentatie van het project gehouden op het terrein van Wageningen University. Volgens de projectleider is Flevoland de perfecte plek om dit systeem te ontwikkelen. "Hier is namelijk heel veel overtollige wind- en zonne-energie".

Het is de bedoeling dat over tien jaar iedereen standaard over het systeem beschikt. Nu wordt de te veel opgewekte energie van zonnepanelen geleverd aan het stroomnet.

reacties (2)

 • Overschot

   

  Handig, dan laat ik m'n E-auto thuis opladen overdag, en diesel ik naar m'n werk. Dan zijn 's avonds de accu's vol en kan ik 's nachts lekker gratis doelloze rondjes rijden. Tot 2020 hebben we gelukkig nog een gratis onderhoudsvrije accu met 100% rendement en een oneindige capaciteit.

  reageer
 • Zonnestraal

   

  Goed plan en mooie ontwikkeling. Helaas niet zo innovatief als men hier voorspiegelt, in Utrecht is al een wijk initiatief gestart op basis van dit idee...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert