Gemeente: Retailpark Almere Poort van de baan

ALMERE
Het geplande retailpark in Almere Poort gaat niet door. Dat heeft de gemeente Almere donderdagmiddag bekendgemaakt. De gemeente en projectontwikkelaar Het Verzet van Almere hebben gezamenlijk besloten de plannen af te blazen.

De projectontwikkelaar heeft aangegeven dat het onmogelijk is om beleggers en huurders te vinden voor de ontwikkeling van het winkelcentrum. Dat heeft te maken met "drastisch veranderde marktomstandigheden."

Extra onderzoek
Ook heeft de gemeente opnieuw onderzoek gedaan naar de effecten van het retailpark op de bestaande winkelcentra in Almere. Uit de conclusies van dat onderzoek blijkt nu dat de leegstand in de rest van de Almeerse winkelcentra op zou lopen tot boven de vijf procent. In hetzelfde onderzoek staat dat er nu al een overaanbod van winkelruimte is in de stad.

Raad van State
Er loopt momenteel een rechtszaak over de realisatie van het Retailpark. Drie vastgoedpartijen uit Almere hadden bij de Raad van State gevraagd om de bouw te verbieden. Omdat de gemeente nu de overeenkomst met de initiatiefnemer van het winkelcentrum in Almere Poort ontbindt, is de zitting die op 16 juni gepland stond overbodig.

Voorzitter Martin Ort van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere laat in een eerste reactie weten dat hij blij is dat het retailpark in Almere Poort van de baan is. Tegen de komst van het winkelgebied is veel verzet geweest van winkeliers in andere delen van de stad. Ze vreesden voor grote concurrentie.


reacties (8)

 • .\/\/.

   

  Dit is precies de soort barbarij die maakt dat ik me nooit Almeerder zal voelen, ook al woon ik hier nu twintig jaar.

  reageer
 • Herman

   

  Een moskee wordt niet van belastinggeld betaald. En waarom moeten we stoppen met subsidies voor cultuur? Alleen omdat jij er niet van houdt?

  reageer
 • michael

   

  geen retailpark ?? misschien dan maar een schaatshal ?? Almere Poort wordt op deze manier het stadsdeel van, of zoals de gemeente adverteerd " de Poort tot Flevoland " het stadsdeel van net allemaal niet !!

  reageer
 • Dr.Jake

   

  ja. Geen floriade en ook geen joekel van een moskee niet te vergeten. En ophouden met due linkse subsidies voor cultuur. Steek dat geld naar in toekomstig beter busvervoer en wijkverpleging.

  reageer
 • Bas

   

  Dit komt omdat Icedome niet doorgaat. Kijk naar Amsterdam Zuidoost dit gebied is tot ontwikkeling gekomen nadat de Arena daar gebouwd is en dit zou concrete banen opleveren wat uiteindelijk de gehele stad een impuls geeft. Het stadscentrum kan nooit dit banen "verlies" compenseren. Weer een verlopen kans voor Almere.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Pzaal

   

  En nu graag het bericht dat de Floriade niet meer doorgaat en die miljoenen in de infrastructuur worden gestoken.

  reageer
 • Fred Beven

   

  Go Citymall!!

  reageer
 • joop

   

  Nou, dat is het dan einde van een paar jaar gezeur, geklaag en gemopper...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert