Vanavond nieuwe burgemeester Almere bekend

ALMERE
De gemeenteraad van Almere zit sinds half acht donderdagavond achter gesloten deuren te vergaderen wie de nieuwe burgemeester van Almere wordt.

De vertrouwenscommissie gaat de gemeenteraad vertellen wie als beste kandidaat uit de sollicitatieronde is gekomen. Veertien kandidaten solliciteerden op de vrijgekomen post in Almere, toen Annemarie Jorritsma na twaalf jaar aankondigde te stoppen. Onder de 14 kandidaten voor het burgemeesterschap van Almere zitten vier PvdA-leden, een PVV'er, een D66'er, een SP-lid en twee VVD'ers. Van een kandidaat is de signatuur onbekend.

Voor Jorritsma's opvolger is een profielschets opgesteld door de vertrouwenscommissie. Daaruit kwam naar voren dat de nieuwe burgemeester een boegbeeld moet zijn, natuurlijk gezag moet hebben en een netwerk mee moet brengen waar de stad wat aan heeft.

Ook is er een internetpeiling gehouden onder 2600 mensen. Zij gaven aan dat de volgende burgemeester van Almere zich vooral sterk moet maken voor de veiligheid in de stad.
reacties (3)

 • visser

   

  Franc weerwind is vroeger bekent geworden omdat hij als enige ter wereld een knikkerbaan had van 700meter lang vlak die man niet uit !voor die tijd toen was dat een hele prestatie

  reageer
 • Erwin

   

  En nu even serieus, wie is Franc Weerwind ? Is dit een grap We zijn toch geen achtergebleven gehucht ofzo, kom eens met een serieuze naam.

  reageer
 • Joost

   

  Ik voorspel Franc Weerwind

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert