Vanavond nieuwe burgemeester Almere bekend

ALMERE • Do 11 juni 2015 | 19:48 • Donderdag 11 juni 2015 | 19:48
De gemeenteraad van Almere zit sinds half acht donderdagavond achter gesloten deuren te vergaderen wie de nieuwe burgemeester van Almere wordt.

De vertrouwenscommissie gaat de gemeenteraad vertellen wie als beste kandidaat uit de sollicitatieronde is gekomen. Veertien kandidaten solliciteerden op de vrijgekomen post in Almere, toen Annemarie Jorritsma na twaalf jaar aankondigde te stoppen. Onder de 14 kandidaten voor het burgemeesterschap van Almere zitten vier PvdA-leden, een PVV'er, een D66'er, een SP-lid en twee VVD'ers. Van een kandidaat is de signatuur onbekend.

Voor Jorritsma's opvolger is een profielschets opgesteld door de vertrouwenscommissie. Daaruit kwam naar voren dat de nieuwe burgemeester een boegbeeld moet zijn, natuurlijk gezag moet hebben en een netwerk mee moet brengen waar de stad wat aan heeft.

Ook is er een internetpeiling gehouden onder 2600 mensen. Zij gaven aan dat de volgende burgemeester van Almere zich vooral sterk moet maken voor de veiligheid in de stad.




WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel