Ook cultuurinstellingen tegen bezuiniging cultuuronderwijs

ALMERE • Do 11 juni 2015 | 21:58 • Donderdag 11 juni 2015 | 21:58
De directeuren van de samenwerkende cultuurinstellingen in Almere vragen de gemeenteraad om de bezuiniging op Collage Almere terug te draaien.

Collage Almere zorgt ervoor dat leerlingen op basis- en middelbare scholen in aanraking komen met kunst en cultuur. De organisatie krijgt jaarlijks een miljoen euro subsidie. De wethouder wil hierop 75.000 euro bezuinigingen.

Het Directieoverleg Culturele Instellingen Almere, kortweg DOCA, vindt Collage Almere van groot belang voor de afzet van hun voorstellingen en activiteiten. Bezuinigen heeft volgens het overleg ook direct gevolgen voor de cultuurdeelname van Almeerse kinderen.

Naast DOCA hebben ook Almeerse schoolbesturen bezwaar gemaakt tegen de bezuiniging op Collage Almere. Collage Almere is in augustus 2013 van start gegaan. Inmiddels hebben bijna alle Almeerse scholen zich bij de organisatie aangemeld en worden er zo'n 22.000 kinderen in het basisonderwijs bereikt en bijna 10.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel