Voordracht Weerwind positief ontvangen

ALMERE
Franc Weerwind voldoet aan de profielschets voor de nieuwe burgemeester van Almere. Dat zegt Toon van Dijk, fractievoorzitter van de PVV in Almere en voorzitter van de vertrouwenscommissie. De profielschets is volgens hem als leidraad genomen en daaruit kan worden afgeleid dat Weerwind een geschikte kandidaat is, aldus Van Dijk.

PvdA-fractievoorzitter John van der Pauw is blij met de voordracht. Hij noemt Weerwind jong, gedreven, pro-actief en verbindend. Volgens hem heeft Weerwind als burgemeester van Velsen zijn sporen verdiend met de aanpak van de georganiseerde criminaliteit in die gemeente.

SP-raadslid Frans Mulckhuijse zegt dat de vertrouwenscommissie donderdagavond een zeer overtuigend verhaal had. Weerwind heeft een Surinaamse achtergrond en volgens Mulckhuijse is dat een opsteker voor de Surinaamse inwoners van Almere.


reacties (8)

 • jordy

   

  Daar ben je dan mooi klaar mee ! Sterkte aan inwoners van almere ! Opgeluchte groeten uit velzen

  reageer
 • in weer en windjes

   

  Begint het het gezever nu al? Die kerel is nog niet eens begonnen. Of heb ook naar die functie gesolliciteerd?

  reageer
 • Antje Ha

   

  U weet het allemaal beter. En waarom zou hij niet het passende salaris moeten aannemen.

  reageer
 • joop

   

  Het lijkt mij een geschikte kerel. Welkom!

  reageer
 • .\/\/.

   

  In de Eerste Kamer, en allerlei (neven)functies. Maak je geen zorgen, die verdwijnt niet achter de geraniums.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • grondstof

   

  Annemarietje is de eerste kamer in geschoven en heeft nog voldoende bijbaantjes. Zo niet dan krijgt ze die nog wel. De nieuwe burgemeester ziet het niet als een carrière move door van een gemeente van 68000 naar een gemeente van bijna 200000 inwoners te gaan. Wedden dat hij de bijbehorende salarisstijging dan toch maar op de koop toe neemt? Onder zijn leiding zou de criminaliteit vermindert zijn in Velsen, niets van gemerkt tot op heden.

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Gefeliciteerd. En krijgen nu alle minderheden een keer een burgemeester te leveren? We zullen maar op een Aboutaleb-effect hopen, dwz extra streng voor de eigen groep.

  reageer
 • Joost

   

  En wat gaat Annemarietje doen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert