Opluchting en teleurstelling over Retailpark

ALMERE
Wethouder Henk Mulder van Almere is teleurgesteld en tegelijk opgelucht dat het Retailpark in Almere Poort niet doorgaat.

Mulder erkent dat hij in zijn maag heeft gezeten met hoe hij de effecten van het grote winkelcomplex voor andere winkelcentra in Almere zo beperkt mogelijk kon houden. Toen nieuwe onderzoeken uitwezen dat de winkelleegstand tot boven de vijf procent zou oplopen door de komst van het Retailpark, was voor hem duidelijk dat het beter was het park in Poort niet te bouwen.
Daarnaast zijn potentiële huurders en beleggers afgehaakt, waardoor het project financieel niet meer levensvatbaar was.

De gemeente en Dura Vermeer gaan volgens Mulder zonder juridische claims uit elkaar. Dura Vermeer mag in Poort als compensatie 150 woningen bouwen. Voor de locatie van het Retailpark komt er een nieuw plan, maar van grootschalige detailhandel zal daarin geen sprake meer zijn.

reacties (2)

 • Flevo Flevo

   

  Bouw er een wijk winkelcentrum zoals vrijwel elke wijk het heeft en in poort nog ontbreekt. Een winkelcentrumpje met een supermarkt, Bruna, groenteboer, slager,snackbar, bloemenwinkel en kruitvat, handig voor de bewoners van poort om in één keer al hun boodschappen in de buurt te halen.

  reageer
 • Anjte Ha

   

  Moet Dura niet gewoon betalen vanwege het floppen in plaats van beloond te worden? Komt er nu een Hornbach in Almere?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert