Meer evenementen en cruiseschepen in Bataviahaven

LELYSTAD
De Bataviahaven in Lelystad gaat zich de komende jaren meer richten op evenementen en grote cruiseschepen. Dat is nodig om de financiële positie te verbeteren.

Omdat de Bataviahaven subsidie van de gemeente krijgt mag de haven géén vaste ligplaatsen verkopen. Dit om concurrentie met commerciële jachthavens te voorkomen. Riviercruiseschepen zijn voor de Bataviahaven een mooie manier om toch vaste inkomsten te hebben.

Eén van de nieuwe evenmenten die dit jaar wordt gehouden in de haven is het EK Moth. Dat is een zeilklasse waarbij kleine bootjes vlak boven het water zweven. Het EK wordt eind augustus gehouden

reacties (5)

 • Flevolander

   

  De gemeente is erg sterk in het wegjagen van evenementen. En de cruiseschepen zitten niet op parkeerboetes of extreem dure parkeerplaatsen op afstand te wachten. Dus op voorhand alweer mislukt.

  reageer
 • Henk

   

  bron? Of ook verzonnen?

  reageer
 • KC

   

  De meeste Stipreizen boten varen Lelystad voorbij richting Friesland. Als zij stoppen of vertrekken vanuit Bataviahaven dan heeft Lelystad er niets aan. Alleen Bataviastad en niet het centrum. Op zeilwedstrijden komen geen mensen op af, omdat je er bijna niets van ziet.

  reageer
 • frits

   

  Dat van die riviercruiseschepen riepen ze vorig jaar ook al. Hoeveel zijn er tot op heden gekomen? En wat Batavia Haven met evenementen beoeld weten we ook al: dat betekent dat de gemeente telkens de knip mag trekken voor extra subsidies voor een evenement waar nauwelijks bezoekers op af komen. Gemeente, stop toch eens met de stichting Batavia Haven, ook al zitten er politieke vriendjes in het bestuur. Een openbare aanbesteding van de exploitatie van deze haven zal de gemeente veel geld schelen.

  reageer
 • oeps

   

  Dat betekend dus dat de bruine vloot ook weg moet of minimaal een bepaalde periode per jaar elders moeten liggen. Subsidie vindt ik overigens vreemd aangezien de haven een 5 tal jaren zelfstandig is geworden, en daarbij een commercieel bedrijf is. Ik voel alweer een relletje aankomen in de haven...

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert