Urker kotter geramd in Harlingen

URK
De Urker kotter FD-283 'Trui van Hinte' is zaterdagavond in de haven van Harlingen geramd door een vrachtschip. Daarbij raakte niemand gewond.

De kotter lag aan wal, toen de 112 meter lange Abis Esbjerg het schip met zijn steven raakte. Volgens eigenaar Klaas-Jelle Koffeman van de kotter kan de harde wind een rol hebben gespeeld.

Het vrachtschip sloeg een gat van twee bij twee meter in de romp van de kotter, die direct vol water liep. Een binnenvaartschip voer snel langszij om te voorkomen dat de kotter zonk. De KNRM en brandweer hebben de kotter leeggepompt.

Volgens Koffeman is de FD-283 zeker acht weken uit de vaart om te worden gerepareerd. De kotter zou morgenochtend weer uitvaren. De bemanning zit de komende weken dus zonder inkomen. Koffeman hoopt dat de verzekering van het vrachtschip de schade vergoedt, maar houdt er rekening mee dat hij zelf er toch financieel bij in schiet.

De waterpolitie heeft de aanvaring in onderzoek en kan nog niets zeggen over de toedracht.

reacties (3)

 • Frenky

   

  Ik kom graag op Urk

  reageer
 • Frenky

   

  Ik weet niet wie dit onder mijn naam geplaatst heeft... maar dat maakt niet uit. Iedereen weet dat ik elke Urker een warm hart toedraag!

  reageer
 • Frenky

   

  Gelukkig dat ze hem drijvende hebben kunnen houden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert