Schokland krijgt nieuw beeldmerk en website

NOORDOOSTPOLDER
Werelderfgoed Schokland in Noordoostpolder heeft een nieuw beeldmerk en een nieuwe website gekregen.

Het was een initiatief van de gemeente Noordoostpolder en Flevo-landschap omdat Schokland 20 jaar deze mondiale status geniet. Het voormalige eiland in de Zuiderzee werd in 1995 door UNESCO erkend als het eerste Werelderfgoed in Nederland. 

Het nieuwe beeldmerk en de website werden gelanceerd door burgemeester Aucke van der Werff van Noordoostpolder en directeur Martin Jansen van Het Flevo-landschap.

reacties (5)

 • -Z-

   

  Zij die Schokland beheersen vermaken Schokland tot een pretpark. Lief ingetogen kleinschalig bijzonder cultureel historisch nationaal menselijk beschreven, maar allemaal met een marketing geldverdien instelling aan de basis. Ik ken het ook nog stil. Toen je soms alleen een enkele buur met de hond nog tegenkwam. Schokland is een tijdelijk museum, ooit zal (om geldverdien redenen!) het eiland losgelaten worden en net zo gepolderd zijn als zijn omgeving. Geniet van, en gniffel soms om dit rare mondiale monument ... !

  reageer
 • Jan

   

  het zal nodig geweest zijn... Het geldpotje was zeker nog te vol...

  reageer
 • wallander

   

  Het gevoel is dood. Het wordt allemaal zo commercieel. Wie zwerft er op een donkere avond nog rond? Geen werknemer van Flevolandschap of een ambtenaar van gemeente NOP,laat staan een burgemeester. Als het maar werelderfgoed blijft. Arm Schokland, je wordt misbruikt.

  reageer
 • J.C. Moes.

   

  Als je de milieu wetenschappers mag geloven, en wij daar in tegen dus 'gewoon' steeds meer en meer geld verdienen, als een melkkoe op de allerhoogste en afgeschermde plaats houden, zal dit 'erfgoed' in een SCHOKKEND korte tijd het water tot boven de spreekwoordelijke lippen zien stijgen. JC.

  reageer
 • Schokker

   

  Aan borden ontbreekt het niet op Schokland,spug lelijk en geen hond kijk er op.3

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert