Extra geld voor aanpak wachtlijsten Max Ernst

ALMERE
Jeugd-GGZ instelling Max Ernst krijgt extra geld van de gemeente Almere om zo de wachtlijsten die ontstaan zijn weg te werken. Dat is de uitkomst van verschillende gesprekken tussen de instelling en de gemeente. Ook andere instellingen voor psychische zorg krijgen extra geld.

Vorige maand luidde Max Ernst de noodklok. Het budget dat de GGZ-instelling voor heel 2015 had gekregen, was na amper zes maanden al op. Daardoor ontstond er een wachtlijst voor jongeren die psychische gezondheidszorg nodig hadden.

De gemeente kan het extra geld betalen doordat bij andere organisaties juist minder mensen gebruikmaken van Jeugd-GGZ.

reacties (3)

 • Jessica

   

  Het rijk heeft de taken naar de gemeenten gedaan met een forse korting op het bijbehorende geld. De gemeenten krijgen maar tweederde van het geld wat er eerst door het Rijk aan gegeven werd.

  reageer
 • hallo

   

  Hoe kan het zijn dat voordat de zorgtaken naar de gemeenten werden overgeheveld er geen geld te kort was. En nu opeens wel. Geven gemeenten zich veel sneller over dan het rijk. Zo ontstaan er straks gigantische tekorten op de gemeentelijk begroting.

  reageer
 • willem

   

  Of het komt dat iedereen maar naar ggz gaan en denken dat ze wat hebben als je tegenwoordig niks makeer hoor je er niet meer bij

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert