'Het gebed is als een lening die je af moet lossen'

FLEVOLAND
De tweede zuil van de islam, salat, ofwel vijf keer per dag bidden, wordt binnen de moslimgemeenschap als zwaar ervaren. Dat zegt HBO-studente Saire Akce uit Biddinghuizen. Zij probeert zelf altijd op tijd te bidden. Op haar school is er een gebedsruimte aanwezig en niemand in haar omgeving doet daar moeilijk over.

De vijf gebeden per dag zijn in het islamitisch geloof verplicht. Ze worden vaak vergeleken met een lening die je moet aflossen. Maar niet alle moslims lossen af. Sommigen hebben er geen tijd voor en anderen hebben gewoon geen zin om de gemiste gebeden in te halen.

Deze week beginnen moslims aan de ramadan, de belangrijkste maand in de islam. Tijdens deze eerste week van de vastenmaand besteedt Omroep Flevoland aandacht aan hoe moslims in onze provincie hun geloof beleven.

reacties (7)

 • Fakir

   

  Wie zegt dat de dame zelf heeft gezegd dat het een lening is die moslims moeten aflossen? Deze reactie laat zien hoe onwetend mensen zijn en daarom zelf maar gaan interpreteren en invulling geven aan.. Het is makkelijk om anderen te bekritiseren, maar als ieder begint bij zichzelf, dan ben ik van mening dat de onwetendheid vanzelf wordt bestreden.

  reageer
 • Jeroen

   

  Je hoeft het niet te lezen toch?

  reageer
 • Ali Bee

   

  Gebeurt vaak inderdaad. Primaire oorzaak is onwetendheid.

  reageer
 • Pzaal

   

  Ik vind dit totaal niet nieuws waardig. Waarom moeten wij het weten dat ze het als een last zien?

  reageer
 • NM

   

  Typisch voor religie, hoe de verschillende interpretaties van een verzonnen boek zo gauw tot conflicten leiden.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Ali Bee

   

  De vergelijking met het hebben van een lening is slaat werkelijk nergens op Het gebed is een gunst van Allah om met hem in contact te treden en in het reine te komen. Dat sommige moslims het als een last zien getuigt maar weer hoe onwetend de moslims zelf zijn, inclusief de geintervierwde dame, laat staan de niet-moslims.

  reageer
 • H. Eiden

   

  Moet ik dan ook rente betalen?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert