Almeerse petitie voor buitenzwembad

ALMERE
Inwoners van Almere zijn een online-petitie begonnen om een buitenbad in de stad te krijgen.

Volgens de initiatiefnemers blijkt uit een eerdere petitie op Facebook dat er veel animo voor een buitenbad in de stad is. Veel gezinnen zouden er behoefte aan hebben. Bij het zwembad zou ook een zonne- en speelweide moeten komen.

De roep om een buitenzwembad in Almere is niet nieuw. Al in 2009 verzamelde een jonge inwoonster via internet 6000 handtekeningen voor een buitenbad.


reacties (15)

 • Gerrit

   

  en waarom denk je dat die dicht gaan? Omdat het een bodemloze put is. Bij een buitenzwembad moet elk jaar vele tonnen, misschien zelfs miljoenen op toegelegd worden op de exploitatie. Maar goed, Almeerders bulken van het geld dus die extra kosten zijn ze vast bereid te betalen.

  reageer
 • -Z-

   

  .. Ik zie waarschijnlijk nog heel heel veel veel meer Almeerders her en der door de stad bij allerlei watertjes zitten en spelen bij mooi weer, en ook bij minder mooi weer trouwens.

  reageer
 • ikke

   

  Kom naar swifterbant of biddinghuizen die hebben er wel een en daar word over gepraat dat die dicht moeten schande. Kom kom gewoon eens kijken is gezellig, wel effe info of die open is temperatuur te laag bad dicht.

  reageer
 • ikke

   

  Kom naar swifterbant of biddinghuizen die hebben er wel een en daar word over gepraat dat die dicht moeten schande. Kom kom gewoon eens kijken is gezellig, wel effe info of die open is temperatuur te laag bad dicht.

  reageer
 • Diana

   

  Ik hoop dat deze petitie succesvol is. Als het nu mooi weer is ga ik altijd naar Sijsjesberg in Huizen en met mij heel veel andere Almeerders.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Jeroen

   

  Gevolg van schoon water is nou eenmaal dat er planten in groeien. En modderig, tsja, is natuurlijk Een kul argument. Net zoals blauwalg, het afgelopen jaar is alleen het strand in haven voor een korte periode gesloten geweest.

  reageer
 • Joost

   

  Een Facebook pagina met wat verdwaalde huismoeders maakt nog geen petitie. Deze petitie heeft 0 waarde binnen de weten. Die marktonderzoek, vind investeerders en begin gewoon als je het zo graag wil.

  reageer
 • Pzaal

   

  Amen :-)

  reageer
 • Karin

   

  Het buitenwater mag dan schoon zijn, maar zit vol met planten. De bodem is modderig. Elk jaar opnieuw blauwalg. Als alternatief voor een zwembad zou hier misschien wat aan gedaan kunnen worden.

  reageer
 • Leo

   

  liever een openluchtzwembad waar de inwoners jaren plezier van kunnen hebben dan een flut project zoals bijvoorbeeld de Floriade. Als je een openluchtzwembad multifunctioneel maakt waardoor het bijvoorbeeld ook s'avonds gebruikt kan worden als eventerrein denk aan mega bioscoopscherm/voetbal kijken/feestlocatie dan heeft het zeker een kans van slagen. De tijd is voorbij dat je kan denken je inkomsten kan halen uit 1 bron. Gr Leo

  reageer
 • jenn

   

  Men vergeet even dat als er een buiten zwembad komt dat heel almere erheen gaat het dus hutje mutje vol os en ook niksmeer aan . Of een nieuwe reden om te klagen. Lekker naar het strand plek zat en zwemgelegeheid zat.

  reageer
 • Marijke

   

  Als dat buitenbad er komt hoop ik dat er ruimere openingstijden zijn dan nu in Biddinghuizen en Swifterbant. Die zijn namelijk temperstuurafhankelijk... Of topic: of is het meer: personeel is niet gewend om bij een buitenbad te werken en vinden het al gauw koud. Kinderen zijn geen watjes. en als het bad open kan voor banenzwemmers iedere dag, dan kan het toch ook open voor vrij zwemmen?

  reageer
 • mop

   

  Inderdaad er is zwemwater voldoende beschikbaar in de gemeente. Een open lucht zwembad is niet realistisch, is gewoon veel te duur. Vroeger kochten gasten een abonnement voor een heel seizoen en brachten de vakanties door in het zwembad. Als je nu kijkt naar de bezoekersaantallen dan is dit schrikbarend terug gelopen.

  reageer
 • Astrid

   

  Precies, er is al voldoende water in Almere waar je gewoon kan zwemmen en ook spelen en zonnen kan je daar doen. Ik zie het probleem dan ook niet zo. En als de petitiestarters dit erdoor krijgen, gaan ze dan zelf ook de boel onderhouden? Schoonhouden, zorgen voor toezicht? Of is het alleen roepen dat "ze" dit moeten organiseren en dat "ze" alles moeten bijhouden?

  reageer
 • Steven Stedenwijker

   

  Het Weerwater is hartstikke helder. Met wat steigers,vlonders en een springtorentje kun je bij het Atlantisstrand vast wat moois maken. Horeca en parkeren dichtbij. Alleen de poepende honden en paarden moeten van het veld gehouden worden.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert