Bedrijventerrein krijgt eerste gebruiker

DRONTEN
Teelt- en verwerkingsbedrijf Staay Food Group gaat als eerste gebruikmaken van het bedrijventerrein Poort van Dronten. De gemeente meldt dat er een intentieovereenkomst is getekend. Staay Food Group is al gevestigd in Dronten, maar verhuist naar een nieuw onderkomen.

In totaal werken er wereldwijd 3000 mensen bij de onderneming. De afdeling in Dronten heet Fresh Care Convenience en heeft rond de 300 medewerkers. Zij zijn gespecialiseerd in het bewerken van verse groenten, fruit en andere natuurlijke ingrediënten tot kant-en-klare maaltijden, zoals salades.

Voor de gemeente is de verhuizing belangrijk. De ontwikkeling van Poort van Dronten valt tegen. Het terrein ligt al sinds 2012 klaar voor gebruik, maar tot nu toe wilden bedrijven er niet naartoe.

reacties (4)

 • druppel

   

  Inderdaad. Ook mijn eerste gedachte. Wat gebeurt er met het "oude" pand..??

  reageer
 • Petra

   

  De half lege, verpauperde bedrijven terreinen in Dronten zijn broedplaatsen van illegale drugs labs en hennep kwekerijen en dan gaan ze nu bedrijven verplaatsen naar nog een nieuw, leeg en kansloos bedrijventerrijn met een karrenspoor naar de A6 toe. Tjonge wat een vooruitgang.

  reageer
 • Vrolijk Frietje

   

  Goed geregeld hoor! Volgend jaar 1 leeg spook terrein aan de Amstel maar daar praten we niet over. Veel mooie bedrijven uit Dronten zijn zo overigens al failliet gegaan,Maris ging ook als eerste naar een leeg industrieterrein na mooie praatjes van de heren politiek

  reageer
 • Kees

   

  Leuk al die verhuizingen van bedrijven, maar wat gebeurt er met het oude pand? Wordt industrieterrein West over een jaartje of 10 net zo'n vervallen bende als bijvoorbeeld het bedrijventerrein rond de Fazantendreef?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert