Nieuwe opvanglocatie huiselijk geweld in Poort

ALMERE
In Almere Poort komt een nieuwe opvanglocatie voor vrouwen en kinderen die te maken hebben met huiselijk geweld. De nieuwe opvang opent in 2017 de deuren en is bedoeld voor inwoners van Flevoland en Gooi en Vechtstreek die advies, hulpverlening of crisisopvang nodig hebben.

De opvang krijgt de naam Oranje Huis en komt op de hoek van de Zwedenstraat en de Europalaan. In het pand is plek voor twee noodbedden, tien crisisopvangplaatsen en vijftien plaatsen voor begeleid wonen.

Anders dan traditionele blijf-van-m’n-lijf-huizen is het Oranje Huis wel zichtbaar en herkenbaar en is het adres dus niet geheim. Volgens de initiatiefnemers blijven de vrouwen en kinderen op die manier midden in de samenleving.

reacties (4)

 • anoniem

   

  Mee eens. Jarenlang heb ik bloot gestaan aan huiselijk geweld(psychisch) kon alleen bij huisarts mijn verhaal kwijt. Ik werd vernederd, uitgescholden , portomonnee leeggeroofd en soms geschopt door mijn ex vrouw en later ook haar kinderen. Er was geen plaats voor mij om naar toe vluchten. Een huis zeker voor mannen is geen slecht idee!

  reageer
 • Karin

   

  Die zijn er ongetwijfeld, maar ik denk toch in aanzienlijk mindere mate.

  reageer
 • dame

   

  beetje discriminerend zo'n huis voor vrouwen en kinderen want hoe zit het met de mannen die te maken hebben met huiselijk geweld, die zijn er namelijk ook

  reageer
 • willeMstad

   

  Het lijkt me veiliger, als vrouwen uit Almere (die te maken hebben met huiselijk geweld) opgevangen worden in Hilversum en andersom. Of wil je die foute mannen met hun auto dagenlang geparkeerd tegenover dat gebouw hebben , loerend tot hun ex naar buiten komt ?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert