Gemeente en waterschap pakken blauwalg aan

URK
De gemeente en Waterschap Zuiderzeeland willen blauwalg op Urk structureel aanpakken. Daarvoor hebben de twee instanties een actieplan samengesteld dat uit vier maatregelen bestaat.

Sterke waterkwaliteitsproblemen door blauwalg uit het IJsselmeer en riooloverstorten op Urk komen regelmatig voor. Als het erg warm is, uit dat zich in lokale vissterfte en stankoverlast.

De maatregelen zijn: de hevel tussen het IJsselmeer en Urk wordt gesloten, het water uit het IJsselmeer wordt gezuiverd door waterplanten, riooloverstorten worden afgekoppeld en de Grote Singel wordt belucht.

reacties (3)

 • Tja

   

  Het natuurspeelbos is niet van de gemeente maar van staatsbosbeheer. Voor de rest is je reactie vrij positief, het is een berichtje over Urk hè!

  reageer
 • Frenky

   

  Laten zij ook een oplossing bedenken voor al het blauwalg in de zomermaanden bij het natuurspeelbos een ramp is dit altijd, vaak omdat het water hier stilstaat en de gemeente het water niet goed laat doorstromen en het water blijft stilstaan, met als gevolg een stinkende blauwe drap.

  reageer
 • Tja

   

  Kom op frenky hier valt toch wel iets negatiefs van te maken?

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert