SVOL benoemt twee nieuwe rectoren

LELYSTAD
De Stichting Voortgezet Onderwijs Lelystad heeft twee nieuwe rectoren benoemd. Ze gaan samen met de directie de plannen uitwerken voor een nieuwe school.

De SVOL wil de bestaande scholen SGL, Rietlanden en Arcus vanaf augustus 2018 laten opgaan in een school voor havo/vwo en een tweede voor het vmbo. Dit is volgens de SVOL nodig om de kwaliteit van het voortgezet onderwijs in Lelystad te versterken en het onderwijsaanbod te verbreden.

Judit Weekenborg uit Lelystad begint komend schooljaar als rector bij de SGL, terwijl Onno van Helden uit Rutten aan de slag gaat bij De Rietlanden. Beiden komen van buiten de bestaande scholen.

Samen met directeur Barry Lommen, de medewerkers en een vertegenwoordiging van de ouders en leerlingen gaan zij de plannen tot het einde van het jaar uitwerken. Dan wordt ook duidelijk op welke twee locaties de nieuwe school wordt gevestigd.


reacties (4)

 • HdGB

   

  De werksfeer wordt er echt niet beter op in school, die is sinds ik in 2007 van de Rietlanden kwam héél hard achteruit gegaan. En dat komt het onderwijs sowieso niet ten goede.

  reageer
 • Bas

   

  Oplossing is eenvoudig. Verdeel de vmbo vakken over de scholen. Dan zijn er genoeg leerlingen voor een vmbo opleiding/richting. Elke school wil zoveel mogelijk vmbo opleidingen geven en daar zijn nu eenmaal te weinig kinderen voor en dus werkt dit niet. Bovendien kun je dan zowel christelijk als openbare voortgezet onderwijs aanbieden in Lelystad. Daar hoef ik geen nieuwe rector voor te benoemen om dit te bedenken.

  reageer
 • Richard

   

  Ze weten van wanhoop niet waar de mee bezig zijn pff

  reageer
 • HM

   

  Dit plan houdt dus in dat je in Lelystad niet meer kunt kiezen voor het onderwijs van je kinderen. Op basis van het niveau is er nog maar één school. daartoe wordt je gedwongen. Het lijkt wel het voormalige Oost-Duitsland. En dat voor een stad van 75.000 inwoners. In andere steden zou zoiets onbestaanbaar zijn.

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert