'Vasten in de zomer is pittig'

FLEVOLAND
Niet eten, niet drinken, niet roken en geen seks. Dat is wat moslims van zonsopgang tot zonsondergang doen tijdens de maand ramadan. Volgens ondernemer Behreddine Belhaj is het vasten, de derde zuil van de islam, erg zwaar voor werkende mensen. Dat is vooral zo in de zomermaanden, wanneer het langer licht is. Dan betekent dat de moslims zo'n achttien uur per dag vasten.

Elke gezonde moslim moet meedoen aan de ramadan. Onder anderen kinderen, zieken en zwangere vrouwen hoeven niet te vasten. Volgens veel moslims is het zich onthouden van eten en drinken niet het grootste probleem; achttien uur niet mogen roken valt bij de rokers het zwaarst. Als de ramadan voorbij is, is het niet alleen feest, maar het is voor velen ook een opluchting.

Donderdag begint de ramadan. Tijdens deze eerste week van de vastenmaand besteedt Omroep Flevoland aandacht aan hoe moslims in ons provincie hun geloof beleven.

reacties (7)

 • Pfff

   

  Wat een gezemel zeg. Laat die lui lekker een maand of zes vasten.

  reageer
 • Zeewolde

   

  En maar werken en vasten om bij Allah in een goed boekje te komen.. Ik vind het oprecht jammer om te zien hoe de moslim mensen maar aan het ploeteren zijn om Allah te behagen. Als je er nou moe van bent,van al dat werken, zegt Jezus tegen jou,kom tot mij allen die vermoeid en belast zijn en ik zal je rust geven. Kun je eindelijk uitrusten in genade.. een

  reageer
 • Nk

   

  Merkwaardig al deze aandacht van Omroep Flevoland! Waar blijven artikelen over feesten en gedenkdagen van andere religies?

 • Rare titel van het artikel,lijkt nu net, of het vasten nu voor de eerste keer in de zomer gehouden wordt.

  reageer
 • bert

   

  De Ongelovigen mogen er wel rekening mee houden dat de moslims, vooral aan het einde van de dag, extra prikkelbaar zijn door het vasten.

  reageer
 • Ron

   

  @ Ali Beej begrijp je dan niet dat dit een zeeeeer verkorte versie is van een gegeven antwoord bij een interview ? Je trekt dus veel te voorbarige conclusies.

  reageer
 • Ali Beej

   

  Als het een zeeeeer verkorte versie is, waarom dan niet de kern van de zuilen weergeven, en van vasten is dat het ontwikkelen van godsvrucht. Of is dit (geweeklaag van onwetende moslims) bewust gedaan door de redactie van de omroep? Gisteren werd het gebed ook al gepositioneerd als 'een lening', oftwel iets negatiefs.

 • laat alle reacties zien
 • Ali Beej

   

  Wederom een uiterst valse begrip van de Islam; dit keer het vasten. Werkelijk, de enige reden waarom het vasten verplicht is gesteld is het ontwikkellen van vrees voor Allah; oftewel het je bewustzijn van Allah te vermeerderen. De moslims die het vasten als last zien moeten zich schamen, vooral als ze dit en public verkondigen. Die beste meneer slaat de plank volledig mis en voor hem is het vasten in de Ramadan niets meer dan het lijden van honger en dorst; best triest.

  reageer
 • SJP

   

  Je hoeft er niet aan mee te doen hoor....niemand in Nederland verplicht je dit !

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert