PVV stoort zich aan serie over islam

FLEVOLAND
De PVV-fractie in Provinciale Staten vindt dat Omroep Flevoland haar subsidie misbruikt om de ideologie van de islam te promoten. De partij heeft vragen gesteld aan het college van GS over de serie die de omroep deze week uitzendt over de islam.

Volgens de PVV is deze serie niet in het belang van alle Flevolanders en laat ze slechts één kant van de islam zien. De partij roept het college op om zijn ongenoegen daarover kenbaar te maken bij de omroep.

Omroep Flevoland zendt de serie deze week uit vanwege het begin van de ramadan.

reacties (27)

 • A. Bousaid

   

  Ik waardeer deze serie die de Omroep Flevoland uitzendt. Chapeau et Bravo! In Almere of in Flevoland wonen ook moslims en deze moslims zijn ook de belasting betalers. Deze moslims hebben ook rechten. Één van deze rechten een serie over hun geloof en achtergrond tijdens een belangrijke maand in het jaar, de Ramadan. De maand van bezinning, spiritualiteit en beproeven hoe miljoenen mensen op deze aard honger lijden…Kennis maken met de cultuur van mijn buurman of mijn collega is like human being.

  reageer
 • San

   

  De Islam is niet het enige geloof wat misbruikt wordt/werd om geweld te gebruiken... Zeggen de kruistochten u iets? En de staat maakt de inwoners van Nederland kapot met de bezuinigingen... niet OF doordat deze gesubsidieerd wordt...

  reageer
 • Ramadan

   

  Prima die ramadan moet gewoon een half jaar duren

  reageer
 • balikci

   

  niet alleen nederlanders leven in dit land he

  reageer
 • Peter

   

  Wil je alsjeblieft niet voor mij spreken. Zoveel dommigheid en intolerantie in één reactie. Knap hoor Willem.

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Frenky

   

  Tja dat ze daar geld voor over hebben .

  reageer
 • Kitty

   

  Omroep Flevoland heeft eerder ook speciale programma's uitgezonden die met Christelijke onderwerpen te maken hebben. Onlangs nog over de asielzoeker op Urk die -notabene om te mogen blijven- tot het christendom is bekeerd (hoe walgelijk is dat). Tijdens bepaalde feestdagen hebben ze vaak speciale programmering die in sommige gevallen een religieuze onder- of achtergrond hebben. Ergo: deze programmareeks over de Islam is niets meer en niets minder. Het is dus helemaal niet zo raar dat er een dergelijk programma wordt gemaakt en uitgezonden.

  reageer
 • Joke

   

  joke heeft liever NIET dat u het over haar gaat hebben. Joke is NIET zielig.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Wat doen al die klagers zelf aan een betere samenleving? Stap achter je computer weg en doe iets in plaats van klagen langs de zijlijn.

  reageer
 • Swiebertje

   

  Ik vind het een mooie manier om kennis te maken met de mensen achter het geloof op een andere manier dan we meestal zien. Een positieve bijdrage aan de discussie.

  reageer
 • qwerty

   

  Dat de Islam negatief in het nieuws is, is het gevolg van het gegeven dat deze religie wordt misbruikt om misdaden te rechtvaardigen. Dat zegt niets maar dan ook niets over de intrinsieke, persoonlijke en levensbeschouwenlijke waarde die religie (in zijn algemeenheid) in zich draagt. Haal terreur en geloof niet door elkaar, en gooi ze al zeker niet op een hoop.

  reageer
 • Richelle

   

  Helemaal mee eens laat Nederland maar eerst de Nederlanders helpen maar de ouderen en gehandicapten etc worden maar aan hun lot over gelaten, maar als we maar wat zeggen discrimineren wij maar wij als Nederlanders worden gediscrimineerd in ons eigen land!

  reageer
 • Wim2

   

  Nederland is islammoe! Ze krijgen al zat aandacht, voornamelijk negatief!! Ben het helemaal met de pvv eens. Word weer eens tijd dat we het over de ouderen en de mensen uit NL gaan hebben die kapot gaan aan de bezuinigingen. Laat daar die subsidies maar heen stromen.

  reageer
 • Ik erger me er ook mateloos aan het geloof/islam wordt je strot ingepompt, nokken ermee.

  reageer
 • qwerty

   

  En waar zijn deze getallen op gebaseerd? Onderbuik? Vriendenkring? In ieder geval niet gebaseerd op onafhankelijk onderzoek.

  reageer
 • Karel

   

  Toen 14 dagen geleden een nieuwe dominee in Dronten intrede deed in kerkgebouw DE ARK waren ook de buren van de MOSKEE officieel uitgenodigd. Een immam en een moskeebestuurder waren er. Maar ze verlieten al na een klein half uur de dienst, omdat ze zelf een open dag hadden en z.g. niet langer weg konden. Maar een van de zuilen van de Islam verbiedt natuurlijk het bijwonen van vieringen van andersgelovigen. En dus voor het zingen de kerk uit!

  reageer
 • willem haven

   

  Ja waarom dit progamma dat is niet nodig 99%van de mensen uit nederland heeft daar geen behoefte aan dus niet uitzenden natuurlijk krijg je commentaar hier op maar dat is die een procent en in Nederland geld jammer dan voor die 1 %

  reageer
 • Astrid

   

  Ik stoor me aan de subsidies voor de politieke spotjes. En het is weer erg schoppen tegen de islam, zo goedkoop. Als iedereen even de moeite neemt, kan je zien dat in 2008 Omroep Flevoland al een serie maakte over mensen die zich bekeerd hadden tot een bepaald geloof, van voodoo tot joods. Die serie heette Bekeerd en is nog steeds via deze website terug te zien, Dus alle geloven komen hier aan bod hoor. Maar ja, mensen lopen liever achter een kudde islamafoben aan dan eens zelf na te denken en op onderzoek uit te gaan. En volgens mij had OF vorig jaar of 2 jaar geleden nog een serie gemaakt over allerlei religies. Toen hoorde je de pvv niet. Of hun dicipelen...

  reageer
 • MKM

   

  Eens

  reageer
 • qwerty

   

  Een regionale omroep maakt programma's die informatie, cultuur, educatie en amusement bieden over de regio waarin zij actief zijn. Een programma over de Ramadan biedt mij informatie, gaat over cultuur en ik leer er (denk ik) iets van. Met andere woorden: volgens mij past een dergelijk programma prima bij een regionale omroep. Dat de PVV hier mordicus tegen is zegt veel over deze partij en zegt veel over hoe zij aankijkt tegen een groep medemensen in onze diverse maatschappij. Bijna alsof er in de ogen van deze partij per definitie geen enkele intrinsieke waarde schuilt in dit geloof.

  reageer
 • Inderdaad, ik zie dit niet als promoten van een ideologie of misbruik van subsidiegeld. Je merkt wel terecht op dat OF dan ook aandacht moet besteden aan andere stromingen.

  reageer
 • Faerie

   

  In komkommertijd maken ze wel vaker een serie van het een of ander. Ik heb er niks tegen, maar ben het eens met Ronny, ook een kijkje in de andere relieuze keukens. Maar weten wij veel, wie weet is dat het plan ook gewoon.

  reageer
 • K.

   

  Geen aandacht voor christelijke feestdagen? Doe alsjeblieft eerst je huiswerk voor je zulke dingen gaat roepen! Voorbeelden te over.

  reageer
 • kees

   

  ik stoor me er ook aan, waarom is dit nodig. RELIGIE = PRIVE !!! De items lijken wel reclame zo prachtig is het allemaal...

  reageer
 • Henk k

   

  Ze zijn niet de enigste die dat vindt. Ik stoor me er ook me aan.

  reageer
 • Kim H.

   

  Ben helemaal eens met de PVV, waarom zoveel eer en aandacht voor de ramadan??? Met Kerst, Pasen en Pinksteren besteden ze ook geen aandacht aan de Christelijk en Katholieken feestdagen!!! Eén bericht is normaal, maar de hele week is overdreven.. Als ik meer over de Islam wil weten zoek ik het wel op op internet!!

  reageer
 • Ronny

   

  Sorry hoor maar nu draven ze door bij de PVV, ik vind juist dat ze nu eens een kijkje achter de schermen geven over het hoe en wat, zo dat andere gelovigen en niet gelovigen ook eens weten hoe dit alles nou geschied bij andere geloven. Als we allen maar continu onze wapens op zullen pakken tegen andere geloven in plaats van respect en interesse voor deze te tonen zal er nimmer verbetering komen jegens elkander. Ga zo door Omroep Flevoland maar dan ook binnenkort een item over de het laatste avondmaal viering van de Jehova's getuigen, het pasen en de kerst bij de christenen, een item waarom sommige streng gereformeerden zich afsluiten van de maatschappij etc.....dit heet volgens mij maatschappijleer/godsdienst

  reageer

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert